مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,165
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر منابع و مقادیر مختلف کود بر کمیت و کیفیت محصول سیب زمینی بذری

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 23

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر انواع و مقادیر مختلف کود (دامی, نیتروژن و فسفره) بر رشد و نمو, عملکرد و کیفیت غده های سیب زمینی بذری «نوع پشندی» آزمایشی در سالهای زراعی 1377 – 1376 در زنجان به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. در این بررسی از کود دامی (گاوی) به مقدار 0, 25 و 50 تن, کود فسفر به مقدار 0, 80, 160 و 240 کیلوگرم P2O5 و کود نیتروژن به مقدار 0, 80, 160 و 240 کیلوگرم در هکتار استفاده گردید. نتایج نشان داد که سطوح کود دامی در ارتفاع گیاهان و همچنین مقدار نسبی و تعداد غده های متوسط و کوچک موثر بود, بطوریکه افزایش در ارتفاع گیاه و غده های متوسط و کوچک در حد رضایت بخشی بود ولی مقدار و تعداد غده های درشت کاهش یافت. در کرتهایی که کوددهی فسفر انجام نشده بود غده های متوسط, کاهش داشت ولی عملکرد در هر بوته سیب زمینی و همچنین عملکرد آن در هکتار با کمی افزایش در غده ها همراه بود. اما بالعکس مقدار سیب زمینی های بذری کاهش داشت. اثر سطوح کود نیتروژن در ارتفاع گیاه سیب زمینی به وضوح مشاهده گردید. غده های متوسط در کرتهایی که نیتروژن داده نشده بودند نسبت به کرتهای تیمار 80 کیلوگرم نیتروژن دار افزایشی نسبی نشان داد. بطور کلی, کود نیتروژنه باعث افزایش مقدار و تعداد نسبی غده های درشت, متوسط و کل محصول شد. مصرف زیاد انواع کودهای دامی, فسفره و نیتروژن سبب کاهش مقدار ماده خشک غده ها شد. همچنین با افزایش مصرف کود دامی کاهشی در وزن مخصوص سیب زمینی ها مشاهده گردید.  

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی آق قلعه، بیرام علی. (1379). تاثیر منابع و مقادیر مختلف کود بر کمیت و کیفیت محصول سیب زمینی بذری. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 7(3)، 13-23. SID. https://sid.ir/paper/419845/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی آق قلعه بیرام علی. تاثیر منابع و مقادیر مختلف کود بر کمیت و کیفیت محصول سیب زمینی بذری. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1379؛7(3):13-23. Available from: https://sid.ir/paper/419845/fa

    IEEE: کپی

    بیرام علی عزیزی آق قلعه، “تاثیر منابع و مقادیر مختلف کود بر کمیت و کیفیت محصول سیب زمینی بذری،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 7، no. 3، pp. 13–23، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/419845/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button