Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,963
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی سطوح مختلف پودر یونجه و شبدر برسیم در جیره جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 104

چکیده

 به منظور بررسی اثرات استفاده از جیره های حاوی سطوح مختلف پودر یونجه و شبدر بر عملکرد جوجه های گوشتی, آزمایشی به مدت 56 روز بر روی جوجه های تجارتی آرین انجام پذیرفت . جیره های مورد آزمایش به ترتیب حاوی صفر( جیره شاهد), 1, 2, 3 و 4 درصد از پودر یونجه و یا شبدر برسیم بودند. بدین منظور 9 جیره بر روی 900 قطعه جوجه در 36 گروه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار بلوک (تکرار) مورد آزمایش قرار گرفت. مدت آزمایش به دوره های آغاز (دو هفته), رشدی (سه هفته) و پایانی (دو هفته) تقسیم شد و صفات مورد نظر در دوره های آغازی, رشدی, پایانی و کل دوره اندازه گیری و محاسبه گردیند. در دوره آغازی جوجه های تغذیه شده با جیره های حاوی 3 و 4 درصد پودر یونجه با داشتن میانگین افزایش وزن روزانه به ترتیب 0.63 ± 22.81 و 1.36±24.36 گرم, نسبت به جیره شاهد (0.92 ± 20.54) دارای میانگین وزن بالاتری بودند (P>0.05). جیره حاوی 1% شبدر در دوره پایانی عملکرد بهتری را از این نظر دارا بود. به نحوی که با افزایش وزن 3.27±71.55 گرم در روز اختلاف معنی داری را با شاهد (16.1± 53.7 گرم) نشان داد. میانگین مصرف خوراک روزانه در کل دوره تحت تاثیر نوع جیره قرار نگرفت مگر در جیره حاوی 3% یونجه که بالاتر از شاهد (89.4 در مقابل 82 گرم در روز) بود (P<0.05). در دوره آغازی, مصرف خوراک در گروه های تغذیه شده با جیره های حاوی 1و2و 3 درصد شبدر و نیز در کل دوره گروه تغذیه شده با جیره حاوی 3% شبدر در مقایسه با گروه های تغذیه شده با جیره های حاوی سطوح مشابه یونجه به طور معنی داری کاهش یافت (P<0.05). ضریب تبدیل غذایی در دوره پایانی با مصرف هر یک از خوراک های حاوی 1و2و3 درصد پودر یونجه و نیز جیره های حاوی 1 و 2 درصد پودر شبدر در مقایسه با شاهد بهبود معنی دار یافت (P<0.05). نتایج نشان داد که از نظر اقتصادی تفاوت معنی داری بین قیمت جیره ها وجود نداشت ولی با مصرف جیره حاوی 1% شبدر, قیمت تمام شده هر کیلو وزن زنده نسبت به جیره شاهد معادل 7 درصد کاهش نشان داد. لذا چنین نتیجه گرفته می شود که افزودن شبدر به جیره غذایی جوجه های گوشتی به میزان 1% می تواند اقتصادی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لطف الهیان، هوشنگ، میرعبدالباقی، ژاله، فضایلی، حسن، توحیدیان، محمدتقی، و افراز، فضل اله. (1381). ارزیابی سطوح مختلف پودر یونجه و شبدر برسیم در جیره جوجه های گوشتی. پژوهش و سازندگی، 15(4-3 (پی آیند 57-56) در امور دام و آبزیان)، 99-104. SID. https://sid.ir/paper/420796/fa

    Vancouver: کپی

    لطف الهیان هوشنگ، میرعبدالباقی ژاله، فضایلی حسن، توحیدیان محمدتقی، افراز فضل اله. ارزیابی سطوح مختلف پودر یونجه و شبدر برسیم در جیره جوجه های گوشتی. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1381؛15(4-3 (پی آیند 57-56) در امور دام و آبزیان):99-104. Available from: https://sid.ir/paper/420796/fa

    IEEE: کپی

    هوشنگ لطف الهیان، ژاله میرعبدالباقی، حسن فضایلی، محمدتقی توحیدیان، و فضل اله افراز، “ارزیابی سطوح مختلف پودر یونجه و شبدر برسیم در جیره جوجه های گوشتی،” پژوهش و سازندگی، vol. 15، no. 4-3 (پی آیند 57-56) در امور دام و آبزیان، pp. 99–104، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/420796/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا