مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

927
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی برخی پارامترهای فتوسنتزی و میزان پرولین در ارقام گیاه برنج (.Oryza sativa L) در شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 2523 | صفحه پایان 2535

چکیده

 به منظور بررسی برخی پارامترهای فتوسنتزی گیاه برنج(Oryza sativa L.)  در برابر شوری و چگونگی تجمع پرولین و شناسایی گیاهان مقاوم, ارقام برنج چمپای منطقه اصفهان به نام های زاینده رود, سازندگی, سرخه و نوگران انتخاب گردید. در این بررسی ابتدا ارقام در محلول غذایی بدون نمک طعام به عنوان شاهد و محلول غذایی با هدایت الکتریکی 7.5 میلی موس بر سانتی متر (برابر با 4800 میلی گرم در لیتر) تحت تنش شوری در یک طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار قرار داده شد. نتایج نشان داد که میزان کلروفیل های a وb  کلروفیل کل در شرایط تنش کاهش معنی داری نشان می دهد. همچنین پرولین در شرایط تنش در سطح احتمال 0.01 افزایش معنی داری یافته است, B کاروتن کاهش معنی دار ولی گزانتوفیل هیچ اختلاف معنی داری نشان نمی دهد. همچنین قندهای محلول در شوری افزایش یافته در حالی که نشاسته تفاوت معنی داری را در شوری و شاهد نشان نمی دهد. همچنین به منظور شناسایی ارقام مقاوم به شوری چهار رقم فوق الذکر در چهار هدایت الکتریکی 0, 5, 7.5, 15 میلی موس بر سانتیمتر (برابر با 0, 3200, 4800 و 9600 میلی گرم در لیتر) تحت تنش شوری قرار گرفتند. در این مرحله نیز از طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار استفاده شد. نتایج نشان داد که سنتز و انباشتگی پرولین در آستانه تحمل به شوری در (EC=7.5 میلی موس بر سانتیمتر) عکس العمل دو رقم سرخه و زاینده رود بیش از دو رقم سازندگی و نوگران بوده و با افزایش مقدار نمک (EC=15 میلی موس بر سانتیمتر) عکس العمل آنها تغییر یافته و مقدار پرولین در دو رقم نوگران و سازندگی افزایش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خاوری نژاد، رمضانعلی، فلاحیان، فتح اله، و مرتضایی نژاد، فروغ. (1379). بررسی برخی پارامترهای فتوسنتزی و میزان پرولین در ارقام گیاه برنج (.Oryza sativa L) در شرایط تنش شوری . علوم پایه (دانشگاه آزاد اسلامی)، 10(36-35)، 2523-2535. SID. https://sid.ir/paper/422473/fa

    Vancouver: کپی

    خاوری نژاد رمضانعلی، فلاحیان فتح اله، مرتضایی نژاد فروغ. بررسی برخی پارامترهای فتوسنتزی و میزان پرولین در ارقام گیاه برنج (.Oryza sativa L) در شرایط تنش شوری . علوم پایه (دانشگاه آزاد اسلامی)[Internet]. 1379؛10(36-35):2523-2535. Available from: https://sid.ir/paper/422473/fa

    IEEE: کپی

    رمضانعلی خاوری نژاد، فتح اله فلاحیان، و فروغ مرتضایی نژاد، “بررسی برخی پارامترهای فتوسنتزی و میزان پرولین در ارقام گیاه برنج (.Oryza sativa L) در شرایط تنش شوری ،” علوم پایه (دانشگاه آزاد اسلامی)، vol. 10، no. 36-35، pp. 2523–2535، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/422473/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button