مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,029
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات جدایه های عامل پژمردگی باکتریایی سیب زمینی و گوجه فرنگی در استان فارس و ارزیابی مقاومت تعدادی از ارقام سیب زمینی و گوجه فرنگی نسبت به آنها

صفحات

 صفحه شروع 233 | صفحه پایان 244

چکیده

 از مناطق مختلف سیب زمینی کاری و مزارع گوجه فرنگی فارس و همدان گیاهانی که علائم پژمردگی شاخ و برگ و سبزخشکی را نشان می دادند جمع آوری و ترشحات شیری رنگ ساقه و یا حلقه آوندی غده سیب زمینی روی محیط سوکرز پیتون آگار و تری فنیل تترازولیوم کلراید کشت گردید. از نمونه های جمع آوری شده و نیز غده های سیب زمینی ارسالی از اصفهان, شهرکرد و زنجان یک باکتری گرم منفی میله ای شکل با کلنی ها گرد لعاب دار جدا شد. باکتری با استفاده از آزمون های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی, Ralstonia solanacearum تشخیص داده شد و تمامی جدایه ها بیووار )II نژاد 3) بودند. جهت ارزیابی مقاومت ارقام سیب زمینی و گوجه فرنگی به عامل پژمردگی باکتریایی, از بین چند روش مایه زنی نظیر زخمی کردن ساقه (SP) و زخمی کردن ریشه های گیاه و آلوده کردن خاک, روش SP و دمای 35-28 درجه سانتیگراد موجب افزایش حساسیت تیمارها به بیماری شد و در دماهای پائین آلودگی به صورت پنهان در ارقام مایه زنی شده پیشرفت کرد, ولی در روش زخمی کردن ریشه ها و آلوده سازی خاک در دماهای پایین آلودگی پنهان وجود نداشت. نتایج ارزیابی ارقام نشان داد که به ترتیب رقم های سیب زمینی گرانولا, وانکوخ, مارفونا, کیزر, استریکس و دراگا بیشترین حساسیت را به پژمردگی باکتریایی دارند. ارقام پریمییر, کوزیما, آژاکس, کاسموس, مورن, کنکورد, ویتال و کاردینال نسبتا حساس و ارقام فرسیا, دیامانت و موندیال نسبتا مقاوم می باشند. در گوجه فرنگی, رقم L-612 حساس و رقمهای Peto Early L-293,Gs-12, و CLN-2915 نسبتا حساس و رقم L-528 نسبتا مقاوم بودند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقری، عزیز، و تقوی، سیدمحسن. (1379). بررسی خصوصیات جدایه های عامل پژمردگی باکتریایی سیب زمینی و گوجه فرنگی در استان فارس و ارزیابی مقاومت تعدادی از ارقام سیب زمینی و گوجه فرنگی نسبت به آنها. بیماریهای گیاهی، 36(4-3)، 233-244. SID. https://sid.ir/paper/423824/fa

    Vancouver: کپی

    باقری عزیز، تقوی سیدمحسن. بررسی خصوصیات جدایه های عامل پژمردگی باکتریایی سیب زمینی و گوجه فرنگی در استان فارس و ارزیابی مقاومت تعدادی از ارقام سیب زمینی و گوجه فرنگی نسبت به آنها. بیماریهای گیاهی[Internet]. 1379؛36(4-3):233-244. Available from: https://sid.ir/paper/423824/fa

    IEEE: کپی

    عزیز باقری، و سیدمحسن تقوی، “بررسی خصوصیات جدایه های عامل پژمردگی باکتریایی سیب زمینی و گوجه فرنگی در استان فارس و ارزیابی مقاومت تعدادی از ارقام سیب زمینی و گوجه فرنگی نسبت به آنها،” بیماریهای گیاهی، vol. 36، no. 4-3، pp. 233–244، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/423824/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button