مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,272
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات تغذیه مقادیر متفاوت انرژی و پروتئین غیرقابل تجزیه در اواخر آبستنی

صفحات

 صفحه شروع 621 | صفحه پایان 630

چکیده

 برای تعیین اثرات تغذیه مقادیر متفاوت انرژی و پروتئین غیرقابل تجزیه در 35 روز آخر آبستنی برسلامتی, تولید و ترکیب شیرگاوهای شیرده در اوایل شیردهی, تعداد 24 راس گاو آبستن سنگین که در آبستنی دوم و سوم بودند, مورد استفاده قرار گرفتند. گاوها براساس تعداد زایش به دو بلوک تقسیم و سپس به طور تصادفی به سه جیره آزمایشی اختصاص داده شدند. جیره های آزمایشی شامل جیره مطابق با استاندارد( 1989,NRC) برای گاو آبستن سنگین, جیره با 1.47 مگاکالری انرژی خالص شیردهی, پروتئین خام 15.2درصد و 5.17درصد  پروتئین غیرقابل تجزیه در شکمبه, و جیره با 1.6 مگاکالری انرژی خالص شیردهی,پروتئین خام 16 درصد و 76.5 پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه, به ترتیب به عنوان جیره های 1, 2و 3 قبل از زایش بودند. گاوها به طور میانگین از 35 روز قبل از زایش با جیره های آزمایشی به صورت انفرادی تغذیه شده و پس از زایش تا روز 63 با جیره یکسانی تغذیه شدند. میانگین خوراک مصرفی در دوهفته آخر آبستنی, امتیاز وضعیت بدنی گاوها در قبل و پس از زایش, تغییرات مواد وعناصر خون گاوها, وزن گوساله های متولد شده, میانگین شیرخام و تصحیح شده و ترکیب شیر پس از زایش مورد بررسی قرارگرفتند. میانگین خوراک مصرفی در دو هفته آخر آبستنی گاوها تفاوت معنی داری نشان نداد, اما کاهش شدیدتری درخوارک مصرفی گاوهای تغذیه شده با جیره 3 مشاهده گردید. میانگین امتیاز وضعیت بدنی گاوها در زمان زایش اختلاف معنی داری (P<0.01) داشتند و گاوهای تغذیه شده با جیره های 2 و 3 با امتیاز وضعیت بدنی بالاتری نسبت به گاوهای تغذیه شده باجیره 1, زایش کردند اما سخت زایی ناشی از چاقی اتفاق نیفتاد. همچنین گاوهای تغذیه شده با جیره 3 با کاهش امتیاز وضعیت بدنی کمتری در اوایل شیردهی, مواجه بوده و سریعتر به توقف کاهش امتیاز وضعیت بدنی رسیدند. میانگین غلظت مواد و عناصر خون گاوها از قبیل گلوکز, کلسیم, فسفر, آلبومین, گلوبولین, ازت اوره ای خون دربرخی هفته های نمونه گیری شده تفاوت معنی داری داشتند. میانگین وزن تولد گوساله ها اختلاف معنی داری نشان نداد. میانگین شیرخام و تصحیح شده برحسب 3.2 و 4 درصد چربی روزانه در 9 هفته اول شیردهی تفاوت معنی داری را نشان داد و گاوهای تغذیه شده با جیره 3 بالاترین مقدار شیرتولیدی را درمقایسه با جیره های 1 و2 داشتند. گاوهای تغذیه شده باجیره 3 بیشترین درصد چربی و پروتئین شیر را تولید کرده و تفاوت بین آنها معنی دار(P<0.05) بود. اما درصد لاکتوز شیرگاو اختلاف معنی داری نداشت. 

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امانلو، حمید، شرافت پور، عبدالرحیم، و نیک خواه، علی. (1383). اثرات تغذیه مقادیر متفاوت انرژی و پروتئین غیرقابل تجزیه در اواخر آبستنی. علوم کشاورزی ایران، 35(3)، 621-630. SID. https://sid.ir/paper/424806/fa

    Vancouver: کپی

    امانلو حمید، شرافت پور عبدالرحیم، نیک خواه علی. اثرات تغذیه مقادیر متفاوت انرژی و پروتئین غیرقابل تجزیه در اواخر آبستنی. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1383؛35(3):621-630. Available from: https://sid.ir/paper/424806/fa

    IEEE: کپی

    حمید امانلو، عبدالرحیم شرافت پور، و علی نیک خواه، “اثرات تغذیه مقادیر متفاوت انرژی و پروتئین غیرقابل تجزیه در اواخر آبستنی،” علوم کشاورزی ایران، vol. 35، no. 3، pp. 621–630، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/424806/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button