مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

407
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

104
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر بیماری پوسیدگی اسکلروتینایی ساقه کلزا روی کمیت و کیفیت روغن به دست آمده

صفحات

 صفحه شروع 485 | صفحه پایان 494

چکیده

 به منظور بررسی اثر قارچ  عامل پوسیدگی اسکلروتینایی ساقه کلزا (Sclerotinia sclerotiotum) در شرایط مزرعه روی کمیت و کیفیت روغن به دست آمده و کنجاله آن, سه رقم کلزای پاییزه اکاپی, طلایه و SLM046 در سه بلوک کامل تصادفی در دو حالت بدون بیماری و دارای بیماری مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور ایجاد بیماری در شرایط مزرعه, گیاهان به وسیله جدایه SK4 قارچ (S. sclerotiorum) به روش لوارتوسکا مایه زنی شدند. محل مایه زنی ساقه های گیاهان در ارتفاع 30 سانتی متری از سطح خاک و در اواسط مرحله گل دهی بوته ها بود. نتایج نشان داد که ویژگی هایی مانند وزن هزار دانه, درصد اسید چرب اولییک در گیاهان بیمار به طور معنی داری کمتر از گیاهان سالم بود, ولی درصد اسید چرب اروسیک در روغن و میزان گلوکزینولات کنجاله در گیاهان بیمار به طور معنی داری بیشتر از گیاهان سالم بود. هم چنین بین سه رقم مورد آزمایش به غیر از درصد روغن برای تمامی صفات دیگر اختلاف معنی داری دیده نشد. بین وزن هزار دانه و درصد اسید اروسیک و نیز بین درصد روغن به دست آمده و میزان گلوکزینولات, هم بستگی منفی و معنی داری دیده شد. بنابراین به نظر می رسد که بیماری پوسیدگی اسکلروتینایی ساقه در کلزا کمیت و کیفیت روغن را از طریق کاهش اسید اولئیک و درصد روغن و افزایش اسد اروسیک و گلوکزینولات کاهش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    علی زاده، نسرین، بابای اهری، اسداله، اسدی، یعقوب، ولی زاده، مصطفی، و پاسبان اسلام، بهمن. (1385). تاثیر بیماری پوسیدگی اسکلروتینایی ساقه کلزا روی کمیت و کیفیت روغن به دست آمده. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 10(3 (ب))، 485-494. SID. https://sid.ir/paper/427057/fa

    Vancouver: کپی

    علی زاده نسرین، بابای اهری اسداله، اسدی یعقوب، ولی زاده مصطفی، پاسبان اسلام بهمن. تاثیر بیماری پوسیدگی اسکلروتینایی ساقه کلزا روی کمیت و کیفیت روغن به دست آمده. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1385؛10(3 (ب)):485-494. Available from: https://sid.ir/paper/427057/fa

    IEEE: کپی

    نسرین علی زاده، اسداله بابای اهری، یعقوب اسدی، مصطفی ولی زاده، و بهمن پاسبان اسلام، “تاثیر بیماری پوسیدگی اسکلروتینایی ساقه کلزا روی کمیت و کیفیت روغن به دست آمده،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 10، no. 3 (ب)، pp. 485–494، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/427057/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button