مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,110
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

191
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف توام کادمیوم و روی در خاک آهکی بر پاسخ های گیاه گندم

صفحات

 صفحه شروع 333 | صفحه پایان 341

چکیده

 کادمیوم (Cd) در تغذیه گیاه عنصر سمی است و در تغذیه انسان و دام نیز یک آلاینده محسوب می شود و غلظت زیاد آن در بخش های خوراکی گیاهان مانند دانه گندم و برنج برای سلامتی افراد جامعه بسیار خطرناکر است. حداکثر غلظت مجاز کادمیوم در دانه گندم 0.10-0.12 میلی گرم در کیلوگرم می باشد. برای بررسی اثرات مصرف توام کادمیوم و روی در یک خاک آهکی منطقه کرج بر پاسخ های گیاه گندم, آزمایش گلخانه ای انجام شد. در یک آزمایش فاکتوریل و در طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در هر تیمار, پنج سطح کادمیوم (صفر, 10, 5, 2.5 و 20 میلی گرم در کیلوگرم) و چهار سطح روی (صفر, 20, 10 و 40 میلی گرم در کیلو گرم) به گلدانها اضافه شد و بذر گندم رقم مهدوی کشت گردید. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که مصرف کادمیوم به طور معنی داری (P<0.01) عملکرد دانه, کاه و عملکرد کل را کاهش ولی مصرف روی به طور معنی دار (P<0.01) آنها را افزایش داد. مصرف کادمیوم به تنهایی موجب 54.26 در صد کاهش عملکرد دانه شد در حالیکه با مصرف روی این کاهش عملکرد به 14.42 در صد رسید. اثرات برهمکنش کادمیوم و روی نیز به طور منفی معنی دار شد. کادمیوم غلظت و جذب کادمیوم توسط دانه و کاه و جذب کل آن را افزایش ولی مصرف روی آنها را کاهش داد. غلظت کادمیوم در کاه بیشتر از دانه ولی در مورد غلظت روی برعکس بود. مصرف روی جذب کل کادمیوم را از 12.26 میکروگرم در گلدان در Zn0 به 11.26 میکروگرم در گلدان در Zn3 کاهش داد. غلظت آهن, منگنز و مس در دانه نیز با مصرف کادمیوم و روی کاهش یافت. برای کاهش غلظت کادمیوم در دانه گندم, مصرف کود روی, مصرف کود فسفر صرفا بر اساس آزمون خاک وانتخاب ارقام گندم با پتانسیل تجمع کمتر کادمیوم در دانه توصیه می شود

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

ثواقبی فیروزآبادی، غلامرضا، معزاردلان، محمد، و ملکوتی، محمدجعفر. (1381). اثر مصرف توام کادمیوم و روی در خاک آهکی بر پاسخ های گیاه گندم. علوم کشاورزی ایران، 33(2)، 333-341. SID. https://sid.ir/paper/429363/fa

Vancouver: کپی

ثواقبی فیروزآبادی غلامرضا، معزاردلان محمد، ملکوتی محمدجعفر. اثر مصرف توام کادمیوم و روی در خاک آهکی بر پاسخ های گیاه گندم. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1381؛33(2):333-341. Available from: https://sid.ir/paper/429363/fa

IEEE: کپی

غلامرضا ثواقبی فیروزآبادی، محمد معزاردلان، و محمدجعفر ملکوتی، “اثر مصرف توام کادمیوم و روی در خاک آهکی بر پاسخ های گیاه گندم،” علوم کشاورزی ایران، vol. 33، no. 2، pp. 333–341، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/429363/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button