مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,121
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

378
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی امکان جایگزینی سوکروز با شربت ذرت غنی از فروکتوز در نوشابه های غیرالکلی گازدار

صفحات

 صفحه شروع 783 | صفحه پایان 790

چکیده

 هدف از این تحقیق بررسی امکان ساخت نوع جدیدی از نوشابه های گازدار با به کارگیری شربت ذرت غنی از فروکتوز از نوع 55% فروکتوز و مقایسه خصوصیات کیفی و حسی آنها با نمونه های شاهد دارای سوکروز بود. این پژوهش بر روی فرمولاسیون سه نوع نوشابه کولا, لیمویی و پرتقالی انجام گرفت و سوکروز موجود در آنها با نسبت های 60% و 80% و 100% با شربت ذرت غنی از فروکتوز جایگزین شده و خصوصیات کیفی و حسی شامل پی اچ , اسیدیته, بریکس, دانسیته , عطر, طعم و رنگ در زمانهای یک , دو و چهار ماه از زمان ساخت در نوشابه های نگهداری شده در دماهای 25oC, 4oC و 40oC مورد بررسی قرار گرفت و با نمونه های شاهد حاوی سوکروز که در شرایط مشابه ساخته و نگهد اری شدند , مقایسه گردیدند. نتایج با طرح آماری بلوک های کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند و برای مقایسه میانگین ها از آزمون چند دامنه دانکن استفاده شد . نتایج نشان داد با به کارگیری شربت ذرت غنی از فروکتوز در نوشابه ها پی اچ, اسیدیته و دانسیته نمونه ها به طور معنی داری تغییر کرده است (P<0.05) ولی در هیچ موردی مقدار آن ها از محدوده تعیین شده توسط اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران خارج نشد. با جایگزینی سوکروز, عوامل عطر و طعم دچار تغییر معنی داری شدند (P<0.05). نمونه ها در دوران نگهداری دچار تغییرات معنی داری در عوامل کیفی و حسی شدند و از این جهت تفاوت معنی داری بین نمونه های شاهد و نمونه های حاوی شربت ذرت غنی از فروکتوز وجود نداشت. رنگ نمونه های پرتقالی و کولا در طول دوران نگهداری دچار تغییر معنی داری نشدند ولی حضور آفتاب باعث ناپایداری رنگ کارمویزین موجود در نوشابه های پرتقالی شد و وجود شربت ذرت غنی از فروکتوز این اثر را تشدید کرد. نتایج این تحقیق نشان داد که می توان سوکروز موجود در نوشابه ها را با شربت ذرت غنی از فروکتوز جایگزین شود, بدون این که بر خواص کیفی و حسی آنها اثر بگذارد و از این راه قدم مهمی در کاهش هزینه تولید نوشابه ها برداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی، مهتا، مصباحی، غلامرضا، ابراهیم زاده موسوی، سیدمحمدعلی، و امین لاری، محمود. (1384). بررسی امکان جایگزینی سوکروز با شربت ذرت غنی از فروکتوز در نوشابه های غیرالکلی گازدار. علوم کشاورزی ایران، 36(3)، 783-790. SID. https://sid.ir/paper/429985/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی مهتا، مصباحی غلامرضا، ابراهیم زاده موسوی سیدمحمدعلی، امین لاری محمود. بررسی امکان جایگزینی سوکروز با شربت ذرت غنی از فروکتوز در نوشابه های غیرالکلی گازدار. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1384؛36(3):783-790. Available from: https://sid.ir/paper/429985/fa

    IEEE: کپی

    مهتا میرزایی، غلامرضا مصباحی، سیدمحمدعلی ابراهیم زاده موسوی، و محمود امین لاری، “بررسی امکان جایگزینی سوکروز با شربت ذرت غنی از فروکتوز در نوشابه های غیرالکلی گازدار،” علوم کشاورزی ایران، vol. 36، no. 3، pp. 783–790، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/429985/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button