مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

820
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

163
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف بور و روی و دو منبع روی بر رشد و ترکیب شیمیایی برنج

صفحات

 صفحه شروع 869 | صفحه پایان 883

چکیده

 به منظور بررسی اثر بور و دو منبع روی بر رشد و ترکیب شیمیایی برنج (Oryza sativa L.) در یک خاک آهکی(fine, mixed, mesic,Fluventic Haploxerepts), آزمایشی در گلخانه به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با هفت سطح بور (40, 20, 10, 5, 2.5, 0 و80 میلی گرم بور در کیلوگرم خاک به صورت اسید بوریک), سه سطح روی (5, 0 و 10 میلی گرم روی در کیلوگرم خاک از دو منبع سولفات و اکسید روی) و در سه تکرار بر روی برنج رقم قصرالدشتی انجام گرفت. کاربرد روی باعث افزایش معنی دار تعداد پنجه, عملکرد ماده خشک و نیز غلظت روی, بور و پتاسیم در بافت گیاهی برنج گردید. غلظت فسفر با مصرف روی کاهش قابل توجه ای یافت ولی غلظت آهن تحت تاثیر قرار نگرفت. مصرف بور باعث افزایش غلظت بور , فسفر و پتاسیم در گیاه شد ولی غلظت آهن را کاهش داد. در صورت عدم کاربرد روی, مصرف بور در سطح 2.5 میلی گرم باعث افزایش قابل توجه عملکرد ماده خشک گردید. در حضور مقادیر مناسب روی از هر کدام از دو منبع افزایش ماده خشک تا سطح 5 میلی گرم بور در کیلوگرم ادامه یافت. نتایج همچنین نشان می دهند که کاربرد روی در خاکهای با بور نسبتا زیاد قادر به کاهش اثرات سوء سمیت بور و درنتیجه افزایش عملکرد برنج می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، سیدماشااله، مفتون، منوچهر، کریمیان، نجفعلی، رونقی، عبدالمجید، و امام، یحیی. (1384). تاثیر سطوح مختلف بور و روی و دو منبع روی بر رشد و ترکیب شیمیایی برنج. علوم کشاورزی ایران، 36(4)، 869-883. SID. https://sid.ir/paper/429989/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی سیدماشااله، مفتون منوچهر، کریمیان نجفعلی، رونقی عبدالمجید، امام یحیی. تاثیر سطوح مختلف بور و روی و دو منبع روی بر رشد و ترکیب شیمیایی برنج. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1384؛36(4):869-883. Available from: https://sid.ir/paper/429989/fa

    IEEE: کپی

    سیدماشااله حسینی، منوچهر مفتون، نجفعلی کریمیان، عبدالمجید رونقی، و یحیی امام، “تاثیر سطوح مختلف بور و روی و دو منبع روی بر رشد و ترکیب شیمیایی برنج،” علوم کشاورزی ایران، vol. 36، no. 4، pp. 869–883، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/429989/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button