مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,039
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ارزش غذایی پنج گونه غالب از گیاهان شورپسند مناطق کویری استان خراسان

صفحات

 صفحه شروع 2 | صفحه پایان 5

چکیده

 پوشش گیاهی مناطق خشک و بیابانی را اغلب گیاهان شورپسند تشکیل می دهند که به عنوان منبع اصلی تغذیه دامهای چراکننده در این مناطق یعنی گوسفند, بز و شتر محسوب می شوند. اینکه ارزش غذایی این گیاهان در این شرایط اقلیمی چه مقدار است, اطلاعات چندانی در دسترس نیست, به همین منظور در این مطالعه پنج گونه از گیاهان غالب در نواحی کویری و بیابانی خراسان شامل:  و Salsola crassa, Halocaris sulphurea. (P.gl) Halotis occulta Gamanthus gamocarpus. Petrosimonia glauca, جمع آوری و ترکیبات شیمیایی این گیاهان از نظر میزان ماده خشک, پروتیین خام, چربی خام و خاکستر, قابلیت هضم (به روش دو مرحلهای شیرابه شکمبه – پپسین), ارزش رجحانی (به روش کافه تریایی) و نیز میزان مصرف اختیاری (با قرار دادن علوفه هر کدام از گونه ها در اختیار دامهای به صورت آزاد و انفرادی) با استفاده از گوسفند نر بلوچی در ایستگاه تحقیقات سبزوار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که در بین گونه های مورد مطالعه, از نظر قابلیت هضم ماده خشک, قابلیت هضم ماده آلی و قابلیت هضم ماده آلی در ماده خشک, اختلافات معنی داری وجود دارد (P<0.05) و در این میان گونه های su. H,oc. Hو gl.P نسبت به بقیه گونه ها بین 6 تا 11.6 درصد چربی خام بین 4.2 تا 6.8 درصد و فیبر خام بین 8.5 تا 20.4 بدست آمد. میزان مصرف اختیاری روزانه دامها از گونه های مختلف گیاهی متفاوت و در میان بیشترین مصرف دام از گونه su.H به میزان362 گرم در روز و کمترین مصرف از گونه oc.H به میزان 215 گرم در روز صورت گرفت. در میان گونه های مورد آزمایش, ارزش رجحانی گیاه oc.H با 18.09% بطور معنی داری (P<0.05) کمتر از بقیه گونه های گیاهی گردیده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    باشتینی، جعفر، و توکلی، حسین. (1381). تعیین ارزش غذایی پنج گونه غالب از گیاهان شورپسند مناطق کویری استان خراسان. پژوهش و سازندگی، 15(2 (پی آیند 55) در امور دام و آبزیان)، 2-5. SID. https://sid.ir/paper/432506/fa

    Vancouver: کپی

    باشتینی جعفر، توکلی حسین. تعیین ارزش غذایی پنج گونه غالب از گیاهان شورپسند مناطق کویری استان خراسان. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1381؛15(2 (پی آیند 55) در امور دام و آبزیان):2-5. Available from: https://sid.ir/paper/432506/fa

    IEEE: کپی

    جعفر باشتینی، و حسین توکلی، “تعیین ارزش غذایی پنج گونه غالب از گیاهان شورپسند مناطق کویری استان خراسان،” پژوهش و سازندگی، vol. 15، no. 2 (پی آیند 55) در امور دام و آبزیان، pp. 2–5، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/432506/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button