مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

755
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه راندمان و کیفیت ژلاتین استحصالی از پوست چهار گونه سپرماهی غالب خلیج فارس با یکدیگر

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 68

چکیده

 سپر ماهیان خلیج فارس و دریای عمان بخش عمده صید ضمنی را در انواع روشهای صید به خود اختصاص داده و در عین حال غالباً بدون استفاده, پس از صید به دریا برگردانده می شوند. در این تحقیق راندمان و کیفیت ژلاتین استحصال شده از پوست چهار گونه غالب سپرماهیان خلیج فارس شامل: سپرماهی پروانه ای (Gymnura poecilura), سپرماهی گزنده (Himantura gerrardi), سپرماهی پلنگی (Himantura uarnak) و رامک مخطط یا عقابی (Aetomylaeus maculatus) مورد مقایسه قرار گرفته است. گونه های سپرماهی گزنده, پروانه ای و پلنگی دارای بازده پوست بالاتر از 6 درصد بوده و اختلاف معنی داری را با رامک عقابی (3.2 درصد) نشان داده اند (P<0.05) استحصال ژلاتین در شرایط ثابت و توسط تیمار با اسید کلریدریک انجام شده است. نتایج آزمایشات شناسایی کیفی نمونه ها نشان داد که بر اساس استاندارد موجود, تمامی فرآورده های حاصل ژلاتین می باشند. از نظر فاکتورهای شیمیایی ازت کل, رطوبت و pH نیز با استانداردها مطابقت داشته و تنها از حیث خاکستر اندکی بالاتر از حد مجاز بوده اند. حداقل غلظت تشکیل ژل برای نمونه ها 2 درصد بوده و از این لحاظ اختلافی بین گونه ها وجود نداشته است. دامنه درجه حرارت ذوب نمونه ها بین 20 تا 25 درجه سانتی گراد بدست آمده و بین ژلاتین استحصالی از گونه های مختلف تفاوتهایی مشاهده شده است. راندمان استحصال ژلاتین از پوست گونه های مختلف سپرماهی بین 19 تا 20.4 درصد متغیر بوده ولی اختلاف معنی دار آماری مشاهده نگردید. در صورت صنعتی شدن می توان پوست گونه های مختلف سپرماهی را به صورت مخلوط با یکدیگر مورد استفاده قرار داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلیلی، سیدحسن. (1383). مقایسه راندمان و کیفیت ژلاتین استحصالی از پوست چهار گونه سپرماهی غالب خلیج فارس با یکدیگر. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 13(3)، 55-68. SID. https://sid.ir/paper/4354/fa

    Vancouver: کپی

    جلیلی سیدحسن. مقایسه راندمان و کیفیت ژلاتین استحصالی از پوست چهار گونه سپرماهی غالب خلیج فارس با یکدیگر. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1383؛13(3):55-68. Available from: https://sid.ir/paper/4354/fa

    IEEE: کپی

    سیدحسن جلیلی، “مقایسه راندمان و کیفیت ژلاتین استحصالی از پوست چهار گونه سپرماهی غالب خلیج فارس با یکدیگر،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 13، no. 3، pp. 55–68، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4354/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button