مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

565
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

122
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثرات شوری بر تنژگی دانه گرده و بذر چند پایه پسته

صفحات

 صفحه شروع 385 | صفحه پایان 393

چکیده

 در پژوهش حاضر اثرات تیمار های شوری (7.5, 6, 4.5, 3, 1.5, 0 دسی زیمنس بر متر) بر تنژگی دانه گرده تحت شرایط درون شیشه ای (in vitro) و اثرات تیمارهای شوری (25, 20, 15, 10, 5, 0 و 30 دسی زیمنس بر متر) بر تنژگی بذر پایه های بنه (pistacia mutica F. & M.) , رقم قزوینی و پسته وحشی سرخس (P.VERA L.) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد در هر سه پایه پسته, افزایش شوری موجب کاهش درصد تنژگی دانه گرده در شرایط درون شیشه ای و هم چنین کاهش درصد و سرعت تنژگی بذر گردید. میزان EC 50 (هدایت الکتریکی بر حسب دسی زیمنس بر متر با 50 درصد تنژگی شاهد) به عنوان شاخص تحمل به شوری درنظر گرفته شد. میزان EC50 برای تنزگی دانه های گرده قزوینی, بنه و سرخس به ترتیب 3.09, 3.76, 3.77 دسی زیمنس بر متر و برای تنژگی بذر به ترتیب 11.1, 13.77, 16.32 دسی زیمنس بر متر بود. اگر چه در مورد تنژگی دانه گرده و بذر رقم قزوینی واکنش مشابهی نسبت به شوری مشاهده گردید ولی نتایج بدست آمده در مورد تنژگی بذر و دانه گرده سرخس و بنه متفاوت بود. به طور کلی نتایج نشان داد از نظر مقاومت به شوری بین دو گونه بنه (P.MUTICA F. & M.) و پسته اهلی (P. VERA L.) یا فرم های درون گونه (قزوینی و سرخس) , طی مرحله تنژگی دانه گرده (گامنوفیت) و تنژگی بذر (اسپوروفیت) تفاوتهای واضح وجود دارد و می توان از آزمایش های تنژگی دانه گرده و بذر بعنوان یک روش سریع در ارزیابی تحمل پایه های پسته نسبت به تنش شوری استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، مختار، و راحمی، مجید. (1381). مطالعه اثرات شوری بر تنژگی دانه گرده و بذر چند پایه پسته. علوم کشاورزی ایران، 33(3)، 385-393. SID. https://sid.ir/paper/435440/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری مختار، راحمی مجید. مطالعه اثرات شوری بر تنژگی دانه گرده و بذر چند پایه پسته. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1381؛33(3):385-393. Available from: https://sid.ir/paper/435440/fa

    IEEE: کپی

    مختار حیدری، و مجید راحمی، “مطالعه اثرات شوری بر تنژگی دانه گرده و بذر چند پایه پسته،” علوم کشاورزی ایران، vol. 33، no. 3، pp. 385–393، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/435440/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button