مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

699
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

147
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی امکان کاهش دفعات رکوردگیری و نمونه برداری شیر در گاوهای شیرده هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 447 | صفحه پایان 456

چکیده

 در این پژوهش از 45800 رکورد روزانه 12 گله گاو هلشتاین استان تهران جمع آوری شده توسط مرکز اصلاح نژاد دام کشور, در طی سالهای 1378 تا 1380 استفاده گردید. داده ها شامل مقدار شیر, درصد چربی و درصد پروتئین برای هر یک از سه نوبت دوشش بود. مقدار شیر, چربی و پروتئین روزانه با استفاده از رکوردهای نوبت های مختلف دوشش و معادلات تابعیت برآورد شد. مدل های حیوانی تک و چند متغیره و روش حداکثر درستنمایی محدود شده بدون نیاز به مشتق گیری برای برآورد مولفه های واریانس و کوواریانس و ضرایب وراثت پذیری و همبستگی میزان شیر, چربی و درصد چربی 305 روز واقعی و برآوردی استفاده شد. نتایج نشان داد که برآورد مقدار شیر و درصد چربی روزانه با استفاده از مقدار شیر تولیدی در نوبت های ظهر و شب و مقدار درصد چربی نوبت دوشش ظهر با میزان اطمینان زیاد امکان پذیر است. برآورد مقدار پروتئین روزانه با استفاده از مقدار شیر سه نوبت دوشش و درصد پروتئین ظهر دارای بیشترین ضریب اطمینان بود. ضریب وراثت پذیری مقدار شیر, چربی و درصد چربی برای داده های 305 روز واقعی و برآورد شده در مدل یک صفتی به ترتیب 0.204, 0.301, 0.307 و 0.338, 0.193 و 0.367 و در مدل چندصفتی به ترتیب 0.176, 0.243, 0.245 و 0.286, 0.175 و 0.361 و برای رکوردهای روزانه واقعی و برآوردشده بود. با مدل یک صفتی با تکرار رکورد این ضریب برای مقدار شیر و چربی و پروتئین به ترتیب برابر با 0.174, 0.227, 0.241 و 0.157, 0.174 و 0.141 , و ضریب تکرارپذیری به ترتیب برابر با 0.403, 0.551, 0.585 و 0.487, 0.406 و 0.466 برآورد گردید. همبستگی رتبه ای ارزش های اصلاحی پیش بینی شده برای مقادیر شیر, چربی و پروتئین با استفاده از رکوردهای واقعی و برآوردشده روزانه به ترتیب 0.928, 1 و 0.949 و برای مقدار شیر, چربی و درصد چربی با استفاده از رکوردهای واقعی و برآوردشده 305 روز به ترتیب 0.985, 1 و 0.973 برآورد گردید. برای گاوهای با سه نوبت دوشش, مقدار شیر و چربی روزانه را می توان به ترتیب بر اساس مقادیر شیر ظهر و شب, درصد چربی ظهر و مقادیر شیر ظهر و شب با دقت زیاد پیش بینی نمود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مرادی شهربابک، محمد، آیت الهی مهرجردی، احمد، نیک خواه، علی، و مقیمی اسفندآبادی، احمد. (1384). بررسی امکان کاهش دفعات رکوردگیری و نمونه برداری شیر در گاوهای شیرده هلشتاین. علوم کشاورزی ایران، 36(2)، 447-456. SID. https://sid.ir/paper/436245/fa

Vancouver: کپی

مرادی شهربابک محمد، آیت الهی مهرجردی احمد، نیک خواه علی، مقیمی اسفندآبادی احمد. بررسی امکان کاهش دفعات رکوردگیری و نمونه برداری شیر در گاوهای شیرده هلشتاین. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1384؛36(2):447-456. Available from: https://sid.ir/paper/436245/fa

IEEE: کپی

محمد مرادی شهربابک، احمد آیت الهی مهرجردی، علی نیک خواه، و احمد مقیمی اسفندآبادی، “بررسی امکان کاهش دفعات رکوردگیری و نمونه برداری شیر در گاوهای شیرده هلشتاین،” علوم کشاورزی ایران، vol. 36، no. 2، pp. 447–456، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/436245/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button