Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

482
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

154
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر باکتری Bacillus thuringiensis var. tenebrionis روی سنین مختلف لاروی سوسک کلرادوی سیب زمینی(Col. chry hrysomelidae) Leptinotarsa decemlineata (Say) نقش سینرژیست حنا درافزایش کارایی آن

صفحات

 صفحه شروع 539 | صفحه پایان 547

کلیدواژه

باکتری (Bacillus thuringiensis var. tenebrionis Q4
Leptinotarsa decemlineata (SayQ4

چکیده

 در این تحقیق حساسیت سنین مختلف لاروی سوسک کلرادوی سیب زمینی به باکتری B. thuringiensis var.tenebrionis. به تنهایی و در اختلاط با پودر حنا مورد بررسی  قرار گرفت. بدین  منظور حشره در آزمایشگاه, در روی بوته های سیب زمینی کاشته شده در گلدان پرورش داده شد. سنین لاروی مورد نظر را با استفاده از اندازه گیری عرض کپسول سر جدا نموده و در آزمایشها به کار برده شدند. زیست سنجی با غلظت های مختلف فرمولاسیون تجارتی B. thuringiensis با عنوانNOVODOR FC روی لاروهای سنین اول, دوم, سوم و چهارم صورت گرفت و مقادیر LC50 سنین لاروی مذکور به ترتیب 1585.521, 586.696, 261.539 و 4093.131 قسمت در میلیون تخمین زده شد. به منظور ارزیابی نقش سینرژیستی پودر حنا رویB. thuringiensis, غلظت های معینی از حنا را با غلظت معینی از باکتری (500 قسمت در میلیون) مخلوط و در قالب طرح کرت های کاملا تصادفی روی مرحله سن سوم لاروی به کار برده شد. نتایج حاصله نشان داد که پودر حنا خاصیت سینرژیستی بالایی در افزایش کارایی باکتری دارد. به طوری که مخلوط B. thuringiensis با غلظت 500 قسمت در میلیون و پودر حنا با غلظت 5000 قسمت در میلیون بعد از 6 روز, 72.5 درصد تلفات ایجاد نمود در صورتی که باکتری و حنا هر کدام به تنهایی به ترتیب 17.5 و 2.5 درصد تلفات ایجاد کردند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قاسمی کهریز، اکبر، صفرعلی زاده، محمدحسن، و پورمیرزا، علی اصغر. (1382). تاثیر باکتری Bacillus thuringiensis var. tenebrionis روی سنین مختلف لاروی سوسک کلرادوی سیب زمینی(Col. chry hrysomelidae) Leptinotarsa decemlineata (Say) نقش سینرژیست حنا درافزایش کارایی آن. علوم کشاورزی ایران، 34(3)، 539-547. SID. https://sid.ir/paper/436818/fa

    Vancouver: کپی

    قاسمی کهریز اکبر، صفرعلی زاده محمدحسن، پورمیرزا علی اصغر. تاثیر باکتری Bacillus thuringiensis var. tenebrionis روی سنین مختلف لاروی سوسک کلرادوی سیب زمینی(Col. chry hrysomelidae) Leptinotarsa decemlineata (Say) نقش سینرژیست حنا درافزایش کارایی آن. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1382؛34(3):539-547. Available from: https://sid.ir/paper/436818/fa

    IEEE: کپی

    اکبر قاسمی کهریز، محمدحسن صفرعلی زاده، و علی اصغر پورمیرزا، “تاثیر باکتری Bacillus thuringiensis var. tenebrionis روی سنین مختلف لاروی سوسک کلرادوی سیب زمینی(Col. chry hrysomelidae) Leptinotarsa decemlineata (Say) نقش سینرژیست حنا درافزایش کارایی آن،” علوم کشاورزی ایران، vol. 34، no. 3، pp. 539–547، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/436818/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا