مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

888
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

544
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مقدار اضافی منگنز بر جنبه های فیزیولوژیک رشد و نمو گیاه چای

صفحات

 صفحه شروع 517 | صفحه پایان 526

چکیده

 منگنز یک ریزمغذی ضروری برای رشد و نمو گیاهان است و منگنز اضافی از مهمترین عوامل محدود کننده رشد در خاک های اسیدی به شمار می رود. در این تحقیق, به منظور بررسی تاثیر مقدار اضافی منگنز بر جنبه های فیزیولوژیک رشد و نمو گیاه چای, قلمه های ریشه دار شده دو ساله چای در محلول هوگلند تغییر یافته در سیستم هیدروپونیک هوادهی شده با pH معادل 4.2 به مدت یک ماه در شرایط گل خانه ای در دمای متوسط 27 ± 3 C و شدت نور 101.5 mol.m-2s-1 و با تعویض هفته ای یک بار, پیش تیمار شدند. بعد از گذشت این مدت و پیدا شدن ریشه های سفید و جدید, گیاهان تحت تیمارهای یک هفته ای با فلز منگنز با غلظت نهایی 0.9 میلی مولار و با تعویض هر 3 روز یک بار, قرار گرفتند. پس از گذشت یک هفته, ریشه های سفید گیاهان برای تعیین فعالیت آنزیم پراکسیداز (PO) در سه بخش محلول (SPO), یونی (IPO) و کووالانی (CPO), محتوای لیگنین و قند ریشه برداشت شدند. هم زمان با برداشت ریشه, کلروفیل برگ گیاهان نیز در شرایط گل خانه ای اندازه گیری شد. نتایج حاصل نشان داد که فعالیت بخش محلول (SPO) و کووالانی پراکسیداز (CPO) به همراه محتوای لیگنین و در تیمار با منگنز اضافی (0.9 میلی مولار) کاهش یافت. از طرف دیگر فعالیت بخش یونی پراکسیداز (IPO) به همراه محتوای کلروفیل برگ در تیمار با منگنز اضافی افزایش یافت, اما این افزایش معنی دار نبود. میزان قند محلول ریشه ها نیز در تیمار با منگنز اضافی افزایش یافت. بر اساس نتایج به دست آمده پیشنهاد می شود که منگنز اضافی ممکن است اثرات مفیدی بر رشد گیاه چای از طریق کاهش چوبی شدن دیواره سلولی و به دنبال آن تحریک رشد داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحمتی ایشکا، مریم، و قناتی، فائزه. (1384). تاثیر مقدار اضافی منگنز بر جنبه های فیزیولوژیک رشد و نمو گیاه چای. نشریه علوم (دانشگاه خوارزمی)، 5(1-2)، 517-526. SID. https://sid.ir/paper/43908/fa

    Vancouver: کپی

    رحمتی ایشکا مریم، قناتی فائزه. تاثیر مقدار اضافی منگنز بر جنبه های فیزیولوژیک رشد و نمو گیاه چای. نشریه علوم (دانشگاه خوارزمی)[Internet]. 1384؛5(1-2):517-526. Available from: https://sid.ir/paper/43908/fa

    IEEE: کپی

    مریم رحمتی ایشکا، و فائزه قناتی، “تاثیر مقدار اضافی منگنز بر جنبه های فیزیولوژیک رشد و نمو گیاه چای،” نشریه علوم (دانشگاه خوارزمی)، vol. 5، no. 1-2، pp. 517–526، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/43908/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا