مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,043
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی نوع و میزان مقاومت دارویی سالمونلاهای جدا شده از مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 193 | صفحه پایان 199

چکیده

 این پژوهش بر روی 300 نمونه که شامل 50 نمونه گوشت گاو بسته بندی شده, 50 نمونه گوشت جوجه بسته بندی شده و 100 عدد تخم مرغ در سطح شهر تهران که 100 نمونه از محتویات تخم مرغ و 100 نمونه برداشت از پوسته تخم مرغ انجام شد. در مجموع 30 عدد سویه شناسایی شد که شامل 8 واریته سرولوژیکی بود. در مورد کلیه سویه ها از ماشینهای کامل بیوشیمی, سرولوژی و تست حساسیت برای یافتن الگوی مقاومت دارویی انجام گرفت. نتایج حاصل نشان داد: سالمونلا انتریتیدیس نسبت به سایر سالمونلاها غالب هستند. اکثر سویه های جدا شده به دو یا تعداد بیشتری دارو مقاوم بودند. سالمونلا انتریتیدیس جدا شده از تخم مرغ و گوشت مرغ نسبت به سایر سالمونلاها مقاوم تر و دارای الگوی مقاومت چندگانه بود. سالمونلاتیفی موریوم و سالمونلا پاراتیفی نسبت به سایر سالمونلاها مقاومت کمتر نشان دادند. گرچه انسانهای ناقل و بیمار در انتشار سالمونلا نقش دارند اما در بیشتر موارد همه گیری و بیماریهای سالمونلایی و پراکندگی این آلودگی از راه منابع غذایی است. بنابراین مسأله بهداشت مواد غذایی و محیط در سلامت انسان اهمیت اساسی دارد. خطر به وجود آمدن سویه های مقاوم را باید جدی گرفت؛ زیرا در عفونت های عمومی, معالجه و درمان تا حد زیادی دشوار است. از این رو بجاست که توجه مراکز بهداشتی و درمانی را به اهمیت باکتری های مقاوم, پراکنده شدن آنها در محیط و خطرات ناشی از این پراکندگی جلب کرد تا از تجویز بی رویه آنتی بیوتیک ها خودداری شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهرابیان، صدیقه، رفیعی طباطبایی، رباب، و حاجیان، اکرم. (1380). بررسی نوع و میزان مقاومت دارویی سالمونلاهای جدا شده از مواد غذایی. نشریه علوم (دانشگاه خوارزمی)، 1(4-3)، 193-199. SID. https://sid.ir/paper/43925/fa

    Vancouver: کپی

    مهرابیان صدیقه، رفیعی طباطبایی رباب، حاجیان اکرم. بررسی نوع و میزان مقاومت دارویی سالمونلاهای جدا شده از مواد غذایی. نشریه علوم (دانشگاه خوارزمی)[Internet]. 1380؛1(4-3):193-199. Available from: https://sid.ir/paper/43925/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه مهرابیان، رباب رفیعی طباطبایی، و اکرم حاجیان، “بررسی نوع و میزان مقاومت دارویی سالمونلاهای جدا شده از مواد غذایی،” نشریه علوم (دانشگاه خوارزمی)، vol. 1، no. 4-3، pp. 193–199، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/43925/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button