Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

705
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

150
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تغییر سطح مکمل ویتامینی و فسفر قابل استفاده بر عملکرد نیمچه گوشتی در دوره پایانی

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 80

چکیده

 این آزمایش به منظور تعیین میزان نیاز به مکمل ویتامینی و فسفر قابل استفاده, از سن 42 تا 56 روزگی طیور گوشتی انجام گرفت. تعداد 270 قطعه جوجه یک روزه گوشتی تجارتی در قالب یک طرح کاملا تصادفی به روش فاکتوریل (3×3×3) به 27 گروه 10 قطعه ای با 9 تیمار و سه تکرار تقسیم شدند. از 42 روزگی به هر تیمار یکی از 9 جیره آزمایشی داده شد. مکمل ویتامینی در سه سطح 0.5, 0.25 و صفر درصد, و فسفر قابل استفاده در سطوح 0.27, 0.22 و 0.16 درصد بود. جیره ها از نظر انرژی و پروتئین یکسان بودند. در سنین 42 و 56 روزگی, وزن گروهی و مصرف خوراک هر یک از تکرارها تعیین و اضافه وزن روزانه, مصرف خوراک روزانه و ضریب تبدیل غذایی محاسبه گردید. پس از کشتار درصد اجزای لاشه و خاکستر ساق پا اندازه گرفته شد.نتایج نشان داد که حذف مکمل ویتامینی از سن 42 تا 56 روزگی, بر اضافه وزن روزانه, مصرف خوراک روزانه, ضریب تبدیل غذایی, وزن زنده, امعا و احشا, چربی حفره شکمی, لاشه آماده طبخ, بال ها, گردن و استخوان پشت اثر معنی داری نداشت. هم چنین, کاهش فسفر قابل استفاده بر روی اضافه وزن روزانه, ضریب تبدیل غذایی, وزن زنده, امعا و احشا, چربی حفره شکمی, لاشه آماده طبخ, گوشت سینه, ران ها, بال ها, گردن و خاکستر ساق پا اثر معنی داری نداشت. اثر متقابل ویتامین و فسفر برای اضافه وزن روزانه, مصرف خوراک روزانه, وزن زنده, بال ها, گردن و خاکستر ساق پا اثر معنی داری بود (P<0.05) و برای گوشت سینه, ران ها و استخوان پشت بسیار معنی دار بود (P<0.001).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زرمهر، فرهاد، پوررضا، جواد، و سمیع، عبدالحسین. (1379). اثر تغییر سطح مکمل ویتامینی و فسفر قابل استفاده بر عملکرد نیمچه گوشتی در دوره پایانی . علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 4(4)، 73-80. SID. https://sid.ir/paper/442743/fa

    Vancouver: کپی

    زرمهر فرهاد، پوررضا جواد، سمیع عبدالحسین. اثر تغییر سطح مکمل ویتامینی و فسفر قابل استفاده بر عملکرد نیمچه گوشتی در دوره پایانی . علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1379؛4(4):73-80. Available from: https://sid.ir/paper/442743/fa

    IEEE: کپی

    فرهاد زرمهر، جواد پوررضا، و عبدالحسین سمیع، “اثر تغییر سطح مکمل ویتامینی و فسفر قابل استفاده بر عملکرد نیمچه گوشتی در دوره پایانی ،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 4، no. 4، pp. 73–80، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/442743/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا