مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

839
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

231
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات تئافلاوین و تئاروبیژن در زمان تخمیر (اکسیداسیون) و اثر آن روی شفافیت و رنگ کل در چای سیاه

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 55

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی تغییرات تئافلاوین و تئاروبیژن در زمان تخمیر (اکسیداسیون) و اثر آن بر روی شفافیت و رنگ کل در چای سیاه در سال زراعی 1383 در مرکز تحقیقات چای کشور در لاهیجان انجام گردید. درصد تئافلاوین, تئاروبیژن, رنگ کل و شفافیت در دو رقم امیدبخش 100 و هیبرید طبیعی چینی, در زمان های برداشت خرداد, مرداد و مهر و در زمان های تخمیر 30, 60, 90, 120, و 150 دقیقه اندازه گیری شد. بر اساس نتایج حاصل از این آزمایش علاوه بر تفاوت ژنتیکی ارقام مورد آزمایش در تولید مواد شیمیایی ایجادکننده کیفیت, تغییرات شرایط آب و هوایی در زمان های مختلف برداشت و هم چنین زمان های متفاوت تخمیر نیز می تواند تا حد زیادی روی میزان تئافلاوین, تئاروبیژن, رنگ کل و شفافیت اثر بگذارد. هم چنین این نتایج بیانگر اثر متقابل بسیار معنی دار رقم ´ زمان برداشت ´ زمان تخمیر بر صفات تعیین کننده کیفیت چای سیاه بود. برآورد ضریب هم بستگی بین صفات مورد مطالعه نشان داد که به استثنای هم بستگی بین تئاروبیژن و شفافیت, هم بستگی بین سایر صفات در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بود. نتایج حاصل از تجزیه روابط رگرسیونی بین زمان تخمیر به عنوان متغیر مستقل و هر یک از صفات مورد مطالعه به عنوان متغیر وابسته, رابطه رگرسیونی خطی بسیار معنی داری بین زمان تخمیر با تئافلاوین و شفافیت مشاهده شد. هم چنین نتایج حاصل از تجزیه رگرسیون چند متغیره بین شفافیت به عنوان متغیر وابسته با تئافلاوین و تئاروبیژن به عنوان متغیر مستقل نشان داد که بیش از 56 درصد از تغییرات شفافیت به وسیله تئافلاوین و تئاربیژون توجیه می شود. هم چنین در تجزیه رگرسیون چند متغیره بین رنگ کل به عنوان متغیر وابسته و تئافلاوین و تئاروبیژن به عنوان متغیر مستقل, بیش از 43 درصد از تغییرات رنگ کل به وسیله تئافلاوین و تئاروبیژن توجیه شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حجت انصاری، رضا، حسن پوراصیل، معظم، حاتم زاده، عبداله، ربیعی، بابک، و روفی گری حقیقت، شیوا. (1387). بررسی تغییرات تئافلاوین و تئاروبیژن در زمان تخمیر (اکسیداسیون) و اثر آن روی شفافیت و رنگ کل در چای سیاه. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 12(43 (الف))، 47-55. SID. https://sid.ir/paper/444562/fa

    Vancouver: کپی

    حجت انصاری رضا، حسن پوراصیل معظم، حاتم زاده عبداله، ربیعی بابک، روفی گری حقیقت شیوا. بررسی تغییرات تئافلاوین و تئاروبیژن در زمان تخمیر (اکسیداسیون) و اثر آن روی شفافیت و رنگ کل در چای سیاه. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1387؛12(43 (الف)):47-55. Available from: https://sid.ir/paper/444562/fa

    IEEE: کپی

    رضا حجت انصاری، معظم حسن پوراصیل، عبداله حاتم زاده، بابک ربیعی، و شیوا روفی گری حقیقت، “بررسی تغییرات تئافلاوین و تئاروبیژن در زمان تخمیر (اکسیداسیون) و اثر آن روی شفافیت و رنگ کل در چای سیاه،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 12، no. 43 (الف)، pp. 47–55، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/444562/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button