مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,213
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

284
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر گوگرد بر عملکرد، کیفیت و قابلیت انبارمانی دو رقم پیاز خوراکی

صفحات

 صفحه شروع 1353 | صفحه پایان 168

چکیده

 اثر مقادیر مختلف گوگرد عنصری (0, 50 , 100, 150, 200 و250 کیلوگرم در هکتار) و گوگرد به همراه تیوباسیلوس (200 کیلوگرم در هکتار) به منظور بررسی اثر تیوباسیلوس بر عملکرد, کیفیت و قابلیت انبارمانی دو رقم پیاز خوراکی قرمز ری و سفید قم در مزرعه تحقیقاتی و آزمایشگاه گروه باغبانی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج در سال زراعی 1387 مورد مطالعه قرار گرفت. برای اجرای این تحقیق از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار استفاده شد. اثر کود گوگرد بر عملکرد و میانگین وزن سوخ ارقام پیاز در سطح احتمال 5% معنی دار بود. حداکثر عملکرد و میانگین وزن سوخ با مصرف 200 کیلوگرم در هکتار گوگرد به همراه تیوباسیلوس بدست آمد. افزایش عملکرد و میانگین وزن سوخ در تیمار مذکور با افزایش وزن پهنک ها ارتباط داشت. صفات ارتفاع و قطر سوخ و ضخامت گردن سوخ نیز تحت تاثیر کود گوگرد قرار گرفتند. گوگرد بر مواد جامد محلول, ماده خشک سوخ, سفتی سوخ و میزان اسید پیروویک به عنوان عامل کیفی, اثر مثبت نشان داد و با افزایش مصرف گوگرد تا سطح 150 کیلوگرم در هکتار بر مقدار صفات فوق افزوده شد. کاربرد 200 و250 کیلوگرم گوگرد در هکتار موجب کاهش صفات کیفی فوق گردید. بیشترین مواد جامد محلول, ماده خشک سوخ, سفتی سوخ و میزان اسید پیروویک با مصرف 200 کیلوگرم در هکتار گوگرد به همراه تیوباسیلوس حاصل شد. کاربرد گوگرد بر درصد جوانه زنی و درصد کاهش وزن سوخ ها در انبار اثر مثبت داشت و افزایش مصرف گوگرد تا سطح 200 کیلوگرم در هکتار موجب کاهش درصد سوخ های جوانه زده و کاهش افت وزنی سوخ ها در انبار گردید. بین سطوح مختلف کود گوگرد و ارقام پیاز اثر متقابل معنی دار مشاهده شد. میزان عملکرد و میانگین وزن و ارتفاع سوخ در رقم سفید قم نسبت به رقم قرمز ری برتری داشت. بالاترین میزان تندی و کمترین درصد سوخ های جوانه زده نیز در رقم قرمز ری مشاهده شد. براساس نتایج این پژوهش تیمار کودی 200 کیلوگرم در هکتار گوگرد به همراه تیوباسیلوس تاثیر قابل ملاحظه ای در افزایش عملکرد و کیفیت دو رقم پیاز مورد مطالعه در شرایط مزرعه داشت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادی زانیانی، آرزو، زربخش، عبدالجمیل، و خدادادی، محسن. (1389). اثر گوگرد بر عملکرد, کیفیت و قابلیت انبارمانی دو رقم پیاز خوراکی. مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، 26-2(2)، 1353-168. SID. https://sid.ir/paper/446011/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی زانیانی آرزو، زربخش عبدالجمیل، خدادادی محسن. اثر گوگرد بر عملکرد, کیفیت و قابلیت انبارمانی دو رقم پیاز خوراکی. مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1389؛26-2(2):1353-168. Available from: https://sid.ir/paper/446011/fa

    IEEE: کپی

    آرزو مرادی زانیانی، عبدالجمیل زربخش، و محسن خدادادی، “اثر گوگرد بر عملکرد, کیفیت و قابلیت انبارمانی دو رقم پیاز خوراکی،” مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 26-2، no. 2، pp. 1353–168، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/446011/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button