مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

649
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

139
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دانه گندم در جیره های پیش از زایش روی متابولیت ها و هورمون های پلاسمای گاوهای شیری در دوره انتقال

صفحات

 صفحه شروع 253 | صفحه پایان 263

چکیده

 68 راس گاو شیری هلشتاین آبستن نزدیک به زایش بر اساس تعداد زایش (38 راس گاو زایش اول و 30 راس گاو چندبار زایش کرده) بلوک بندی شدند تا اثر دو منبع کربوهیدرات در جیره های پیش از زایش مطالعه شود. جیره 1 شامل منبع کربوهیدرات با تجزیه سریع در شکمبه (دانه گندم) و جیره 2 شامل منبع کربوهیدرات با تجزیه کند در شکمبه (دانه ذرت) بودند. جیره ها به صورت کاملا مخلوط شده دو بار در روز و از 9±23 روز مانده به زایش به گاوها تغذیه شدند. همه گاوها تا 28 روز پس از زایش از یک جیره دوره شیردهی تغذیه شدند. نمونه های خون به صورت هفتگی و در یک روز پیش و پس از زایش و روز زایش از گاوها گرفته شد. با وجود افزایش عددی گلوکز, آلبومین و کلسیم پلاسمای گاوهای زایش اول تغذیه شده با جیره حاوی گندم, اختلاف معنی داری در غلظت متابولیت های پلاسما مشاهده نشد. در پس از زایش غلظت متابولیت ها و هورمون ها با تغییرات زمان تغییر کرد (P<0.01). در گاوهای چندبار زایش کرده, جیره حاوی گندم سبب افزایش گلوکز خون در پیش از زایش P=0.09, افزایش کلسیم خون در پس از زایش P=0.09, افزایش آلبومین خون در پیش P=0.1 و پس از زایش P=0.08, کاهش تری گلیسرید در پیش و پس از زایش و افزایش کلسترول در پیش از زایش P=0.09 شد. اسیدهای چرب غیراستریفه و بتا هیدروکسی بوتیرات در پس از زایش تفاوت معنی داری نداشتند. با نزدیک شدن به زمان زایش و پس از آن, غلظت انسولین کاهش یافت (P<0.01) و غلظت گلوکز نیز در پس از زایش کاهش داشت (P<0.01) در هفته اول شیردهی, غلظت کلسیم پلاسمای گاوهای زایش اول تفاوت معنی داری داشت (P<0.05) نتایج نشان داد که وارد کردن مقادیر کنترل شده دانه گندم غلتک شده در جیره های پیش از زایش گاوهای شیری هلشتاین بدون به مخاطره انداختن سلامتی حیوان می تواند سبب بهبود در وضعیت متابولیکی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی الموتی، حمیدرضا، امانلو، حمید، رضایزدی، کامران، و توحیدی، آرمین. (1389). اثر دانه گندم در جیره های پیش از زایش روی متابولیت ها و هورمون های پلاسمای گاوهای شیری در دوره انتقال. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 41(3)، 253-263. SID. https://sid.ir/paper/449893/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی الموتی حمیدرضا، امانلو حمید، رضایزدی کامران، توحیدی آرمین. اثر دانه گندم در جیره های پیش از زایش روی متابولیت ها و هورمون های پلاسمای گاوهای شیری در دوره انتقال. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1389؛41(3):253-263. Available from: https://sid.ir/paper/449893/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا میرزایی الموتی، حمید امانلو، کامران رضایزدی، و آرمین توحیدی، “اثر دانه گندم در جیره های پیش از زایش روی متابولیت ها و هورمون های پلاسمای گاوهای شیری در دوره انتقال،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 41، no. 3، pp. 253–263، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/449893/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button