مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

514
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر 1- متیل سیکلوپروپن و تیمار گرمایی بر کیفیت پس از برداشت میوه توت فرنگی رقم سلوا (Fragaria ananassa cv. Selva)

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 36

چکیده

 این تحقیق به منظور مطالعه اثرات تیمارهوای گرم و 1- متیل سیکلوپروپن به تنهایی و در ترکیب با یکدیگر بر کیفیت و انبارمانی میوه توت فرنگی صورت گرفت. آزمایش بر پایه فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار انجام شد.تیمارها شامل تیمار گرمایی در دو سطح (دمای اتاق و 45oC به مدت 3 ساعت) و 1- متیل سیکلوپروپن در 2 سطح (0 و 1 میکرولیتر در لیتر) بودند. نمونه های موجود در هر تیمار در سردخانه با دمای صفر تا دو درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90% برای مدت 20 روز قرار گرفتند. نمونه ها در روزهای0 , 5, 10, 15و 20 روز از سردخانه خارج و برای ایجاد شرایط مشابه خرده فروشی 24 ساعت در دمای اتاق 25 oC و رطوبت نسبی 70%) نگهداری شدند.نتایج آزمایش ها نشان داد که استفاده از تیمار گرمایی به تنهایی اثر معنی داری روی درصد کاهش وزن, درخشندگی میوه و شاخص رنگی a* نداشته ولی باعث حفظ سفتی بافت میوه و جلوگیری از پوسیدگی گردید.کاربرد 1- متیل سیکلوپروپن باعث جلوگیری از توسعه رنگ قرمز میوه (شاخص (a*, حفظ سفتی میوه شده اما موجب افزایش پوسیدگی گردید. تفاوت معنی داری از نظر درصد کاهش وزن, درخشندگی میوه, TA و TSS میان میوه های تیمار شده و شاهد مشاهده نشد. تیمار گرمایی و 1- متیل سیکلوپروپن هیچکدام تاثیری در میزان ویتامین ث در دوره انبارمانی نداشته اند. اثر ترکیبی این دو تیمار باعث جلوگیری از کاهش وزن, کاهش درخشندگی میوه و حفظ سفتی بافت میوه شد اما در جلوگیری از پوسیدگی موثر نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقومی، مهشاد، مستوفی، یونس، و طلایی، علیرضا. (1388). بررسی اثر 1- متیل سیکلوپروپن و تیمار گرمایی بر کیفیت پس از برداشت میوه توت فرنگی رقم سلوا (Fragaria ananassa cv. Selva). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 40(3)، 29-36. SID. https://sid.ir/paper/450142/fa

    Vancouver: کپی

    مقومی مهشاد، مستوفی یونس، طلایی علیرضا. بررسی اثر 1- متیل سیکلوپروپن و تیمار گرمایی بر کیفیت پس از برداشت میوه توت فرنگی رقم سلوا (Fragaria ananassa cv. Selva). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1388؛40(3):29-36. Available from: https://sid.ir/paper/450142/fa

    IEEE: کپی

    مهشاد مقومی، یونس مستوفی، و علیرضا طلایی، “بررسی اثر 1- متیل سیکلوپروپن و تیمار گرمایی بر کیفیت پس از برداشت میوه توت فرنگی رقم سلوا (Fragaria ananassa cv. Selva)،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 40، no. 3، pp. 29–36، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/450142/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button