مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

585
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شوری بر جوانه زنی و رشد گیاهچه در توده های گراس چمنی

صفحات

 صفحه شروع 222 | صفحه پایان 228

چکیده

 با توجه به کاربرد روز افزون گراس های چمنی در فضای سبز و مراتع کشور شناخت میزان تحمل آنها به تنش های مختلف محیطی از جمله شوری بویژه در مرحله استقرار گیاه از اهمیت زیادی در حفظ و توسعه بهره برداری آنها برخوردار است. بدین منظور خصوصیات جوانه زنی و رشد گیاهچه 10 توده گراس چمنی شامل علف پشمکی سمیرم, آگروپایرون دزرتروم تبریز, چاودار یکساله فریدونشهر, دم اسبی موته, چمن جو سمیرم, قیاق اصفهان, چمن گندمی همدان, علف پشمکی فریدونشهر, جو وحشی سمیرم و چاودار چندساله فریدن در تیمارهای شوری 0, 0.5, 1, 1.5 و 2 درصد محلول نمک کلرور سدیم بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در شرایط آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که به طور کلی توده های گراس مورد مطالعه در این آزمایش را می توان بر پایه درصد و سرعت جوانه زنی به سه گروه عمده تقسیم کرد: گروه اول توده هایی که درصد و سرعت جوانه زنی در آنها بیشینه است و با افزایش سطوح شوری تاثیر کمتری می پذیرند. چاودار یکساله فریدونشهر, چمن گندمی همدان و آگروپایرون دزرتروم تبریز جزو توده های متحمل به شوری هستند. گروه دوم توده هایی که از لحاظ دو صفت درصد و سرعت جوانه زدن برعکس گروه اول هستند و با افزایش سطوح شوری این دو پارامتر افت شدیدی می یابند و جزو توده های حساس طبقه بندی می شوند و شامل: علف پشمکی سمیرم, چاودار چند ساله فریدن, علف پشمکی فریدونشهر و قیاق اصفهان می باشند. گروه سوم توده هایی هستند که به نظر می رسد بنا به دلایلی مثل خواب نتوانستند حتی در تیمار شاهد هم خوب جوانه بزنند (دم اسبی موته و چمن جو سمیرم) و برای ارزیابی مقاومت به شوری در آنها نیاز به آزمایش های بیشتری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ریاحی نیا، شهرام، خزاعی، حمیدرضا، و رزمجو، خورشید. (1390). تاثیر شوری بر جوانه زنی و رشد گیاهچه در توده های گراس چمنی. پژوهشهای زراعی ایران، 9(2)، 222-228. SID. https://sid.ir/paper/450796/fa

    Vancouver: کپی

    ریاحی نیا شهرام، خزاعی حمیدرضا، رزمجو خورشید. تاثیر شوری بر جوانه زنی و رشد گیاهچه در توده های گراس چمنی. پژوهشهای زراعی ایران[Internet]. 1390؛9(2):222-228. Available from: https://sid.ir/paper/450796/fa

    IEEE: کپی

    شهرام ریاحی نیا، حمیدرضا خزاعی، و خورشید رزمجو، “تاثیر شوری بر جوانه زنی و رشد گیاهچه در توده های گراس چمنی،” پژوهشهای زراعی ایران، vol. 9، no. 2، pp. 222–228، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/450796/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button