مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,369
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

752
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر روش های مختلف آماده سازی و خشک کردن خورشیدی بر کیفیت برگه گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 105

چکیده

 به منظور افزایش راندمان حرارتی تجهیزات خورشیدی, دستگاه خشک کن خورشیدی قفسه ای با دو کلکتور در بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی طراحی و ساخته شد. این دستگاه برای خشک کردن گوجه فرنگی مورد استفاده قرار گرفت. این آزمایش در قالب طرح فاکتوریل کاملا تصادفی در دو فاکتور و چهار تکرار به اجرا درآمد. فاکتور اول روش آنزیم بری در سه سطح, بدون عمل تثبیت (شاهد), فروبری در آبجوش به مدت 30 ثانیه و فروبری در آب نمک جوش 2.5 درصد به مدت 15 ثانیه و فاکتور دوم روش خشک کردن در دو سطح, روش سنتی آفتابی و خشک کن خورشیدی قفسه ای بود. درصد رطوبت, درصد ضایعات, قابلیت جذب آب مجدد, رنگ و طعم و مزه برگه های گوجه فرنگی تعیین شد. نتایج نشان داد متوسط دمای داخل محفظه خشک کن در سال اول و دوم بترتیب درحدود 9.5 و 12.5 درجه سانتیگراد بیشتر از میانگین حرارت محیط بود. نتایج حاصل از تعیین مقدار رطوبت گوجه فرنگی ها در سال اول حاکی است در زمان خشک شدن برابر, درصد رطوبت نمونه های خشک شده در خشک کن خورشیدی در حدود 25 درصد کمتر از نمونه های خشک شده در هوای آزاد است در حالیکه نتایج سال دوم نشان می دهد اختلاف معنی داری بین درصد رطوبت نمونه های خشک شده در هر دو روش وجود نداشت. همچنین گوجه فرنگی های تثبیت شده با آب نمک جوش 2.5 درصد دارای ضایعات کمتر, قابلیت جذب آب بیشتر و رنگ و ظاهر بهتری بودند. درصد ضایعات در خشک کن خورشیدی نسبت به هوای آزاد حدود  40درصد کاهش یافته است. بنابر این با توجه به نتایج طرح استفاده از آب نمک جوش 2.5 درصد برای تهیه برگه گوجه فرنگی پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زمردی، شهین، محمدی مزرعه، حسین، و خسروشاهی اصل، اصغر. (1388). بررسی تاثیر روش های مختلف آماده سازی و خشک کردن خورشیدی بر کیفیت برگه گوجه فرنگی. علوم و صنایع غذایی ایران، 6(1)، 97-105. SID. https://sid.ir/paper/72717/fa

    Vancouver: کپی

    زمردی شهین، محمدی مزرعه حسین، خسروشاهی اصل اصغر. بررسی تاثیر روش های مختلف آماده سازی و خشک کردن خورشیدی بر کیفیت برگه گوجه فرنگی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1388؛6(1):97-105. Available from: https://sid.ir/paper/72717/fa

    IEEE: کپی

    شهین زمردی، حسین محمدی مزرعه، و اصغر خسروشاهی اصل، “بررسی تاثیر روش های مختلف آماده سازی و خشک کردن خورشیدی بر کیفیت برگه گوجه فرنگی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 6، no. 1، pp. 97–105، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72717/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button