مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

697
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

154
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف ساکارز و نشاسته در جیره کاملا مخلوط شده بر تخمیر، سوخت - ساز نیتروژن در شکمبه و عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 128

چکیده

 به منظور بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف ساکارز و نشاسته در جیره کاملا مخلوط شده بر تخمیر, سوخت - ساز نیتروژن در شکمبه و عملکرد گاوهای شیرده, از چهار راس گاو شیرده هلشتاین دارای فیستولای شکمبه در قالب طرح مربع لاتین 4×4 با چهار دوره 28 روزه استفاده شد. جیره های آزمایشی حاوی مقادیر مختلف ساکارز و نشاسته خالص ذرت بوده که ساکارز خالص در سطوح صفر, 25, 50 و 75 گرم در کیلوگرم ماده خشک, به ترتیب با 75, 50, 25 و صفر گرم نشاسته ذرت خالص, در جیره کاملا مخلوط شده جایگزین شدند. جیره ها با استفاده از نرم افزار سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل فرموله گردید. جایگزین کردن نشاسته ذرت با ساکارز در جیره, اثری بر pH مایع شکمبه نداشت. در این پژوهش اضافه کردن ساکارز به جای نشاسته ذرت به جیره کاملا مخلوط شده, به طور معنی داری غلظت آمونیاک در شکمبه را کاهش داد, اما اثر معنی دار بر غلظت نیتروژن پپتیدی نداشت. افزایش ساکارز در جیره بر کل غلظت اسیدهای چرب فرار در شکمبه و نسبت استات به پروپیونات اثر معنی دار نداشت, اما غلظت بوتیرات را در شکمبه افزایش داد (P<0.05) .در این آزمایش, جیره با ساکارز بیشتر تمایل به کاهش اسیدهای چرب زنجیر شاخه دار در مقایسه با نشاسته ذرت داشت (P>0.05). افزایش ساکارز در جیره در مقایسه با نشاسته ذرت, ماده خشک مصرفی, تغییرات وزن بدن, گوارش پذیری ظاهری مواد مغذی در کل دستگاه گوارش و تولید شیر را تحت تاثیر قرار نداد, اما درصد چربی شیر و کل مواد جامد شیر را به طور معنی داری افزایش داد (P<0.05). با بالا رفتن سطح ساکارز, درصد پروتئین شیر تمایل به افزایش و نیتروژن اوره ای شیر به طور معنی دار کاهش یافت (P<0.05), که بیانگر بهبود سوخت - ساز نیتروژن در شکمبه و در نتیجه استفاده موثرتر از بخش های سریع التخمیر نیتروژن جیره می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خضری، امین، رضایزدی، کامران، دانش مسگران، محسن، مرادی شهربابک، محمد، و محمدآبادی، محمدرضا. (1389). بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف ساکارز و نشاسته در جیره کاملا مخلوط شده بر تخمیر, سوخت - ساز نیتروژن در شکمبه و عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 41(2)، 119-128. SID. https://sid.ir/paper/453035/fa

    Vancouver: کپی

    خضری امین، رضایزدی کامران، دانش مسگران محسن، مرادی شهربابک محمد، محمدآبادی محمدرضا. بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف ساکارز و نشاسته در جیره کاملا مخلوط شده بر تخمیر, سوخت - ساز نیتروژن در شکمبه و عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1389؛41(2):119-128. Available from: https://sid.ir/paper/453035/fa

    IEEE: کپی

    امین خضری، کامران رضایزدی، محسن دانش مسگران، محمد مرادی شهربابک، و محمدرضا محمدآبادی، “بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف ساکارز و نشاسته در جیره کاملا مخلوط شده بر تخمیر, سوخت - ساز نیتروژن در شکمبه و عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 41، no. 2، pp. 119–128، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/453035/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button