مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

620
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

154
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای تغییرات اجزای شیر در شیر مراحل مختلف شیردوشی گاوهای سالم و گاوهای مبتلا به تورم پستان

صفحات

 صفحه شروع 193 | صفحه پایان 199

چکیده

 این مطالعه در دو قسمت و بر روی 20 راس گاو شیری هلشتین (10 راس در هر قسمت) انجام گرفت. در قسمت اول, اجزای مختلف شیر شامل: تعداد سلول های سوماتیک, میزان پروتئین, چربی, لاکتوز, سدیم, پتاسیم, کلر و pH در قسمت های پیش شیر, شیر سیسترنی, شیر اصلی, شیر انتهایی و شیر باقیمانده بررسی و با یکدیگر مقایسه گردید. در قسمت دوم مطالعه, در یکی از کارتیه های پستان توسط تلقیح باکتری Staphylococcus aureus, تورم پستان حاد ایجاد گردید و سپس اجزای شیر در قسمت های مختلف شیر حاصل از کارتیه های عفونی و سالم اندازه گیری و با یکدیگر مقایسه گردید. در گاوهای سالم تعداد سلول های سوماتیک و میزان چربی در طول شیردوشی از روند صعودی برخوردار بوده و افزایش آنها در قسمت های انتهایی و باقیمانده شیر نسبت به قسمت های ابتدایی و شیر اصلی معنی دار بود, در حالیکه میزان پروتئین و لاکتوز در طول شیردوشی روند نزولی را نشان داده و اختلاف موجود بین قسمت های مختلف شیر از نظر پروتئین, لاکتوز, سدیم, پتاسیم, کلر و pH معنی دار نبود. در کارتیه های عفونی نسبت به کارتیه های سالم, تعداد سلول های سوماتیک به طور معنی داری افزایش یافت, در حالیکه میزان لاکتوز از کاهش معنی داری برخوردار بود. از نظر میزان پروتئین, چربی, سدیم, پتاسیم, کلر و pH نیز بین کارتیه های عفونی و سالم اختلاف معنی داری مشاهده نگردید. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که به منظور انجام آزمایشات بر روی شیر و ارزیابی سلامت پستان و کیفیت شیر باید نمونه ها از شیر تام و یا شیر اصلی تهیه گردند. زیرا قسمت های پیششیر, شیر انتهایی و شیر باقیمانده در مقایسه با شیر اصلی, تغییرات قابل توجهی را از نظر برخی از اجزای شیر نشان می دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدپناهی، سیدجواد. (1387). بررسی مقایسه ای تغییرات اجزای شیر در شیر مراحل مختلف شیردوشی گاوهای سالم و گاوهای مبتلا به تورم پستان. پژوهش و سازندگی، 21(1 (پی آیند 78) در امور دام و آبزیان)، 193-199. SID. https://sid.ir/paper/453262/fa

    Vancouver: کپی

    احمدپناهی سیدجواد. بررسی مقایسه ای تغییرات اجزای شیر در شیر مراحل مختلف شیردوشی گاوهای سالم و گاوهای مبتلا به تورم پستان. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1387؛21(1 (پی آیند 78) در امور دام و آبزیان):193-199. Available from: https://sid.ir/paper/453262/fa

    IEEE: کپی

    سیدجواد احمدپناهی، “بررسی مقایسه ای تغییرات اجزای شیر در شیر مراحل مختلف شیردوشی گاوهای سالم و گاوهای مبتلا به تورم پستان،” پژوهش و سازندگی، vol. 21، no. 1 (پی آیند 78) در امور دام و آبزیان، pp. 193–199، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/453262/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button