Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,888
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

386
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شکل نیتروژن و pH محلول غذایی بر جذب و غلظت پتاسیم، کلسیم، منیزیم و سدیم در ریشه و بخش هوایی اسفناج

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 در کشت هیدروپونیک, شکل نیتروژن و pH محلول غذایی از نظر تاثیر بر ترکیب شیمیایی گیاه اهمیت زیادی دارند. برای بررسی اثر pH و نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی و برهمکنش آنها بر جذب و غلظت عناصر K, Ca, Mg و Na در ریشه و بخش هوایی اسفناج, آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با دو فاکتور شامل pH محلول غذایی در سه سطح (4.5, 6.5, 8) و نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی در پنج سطح (100:0, 75:25, 50:50, 25:75, 0:100) و با چهار تکرار در بستر پرلیت و در شرایط گلخانه انجام شد. سه نشای گیاه اسفناج (Spinacia oleracea L.) رقم سیریوس در هر گلدان کشت و با 15 نوع محلول غذایی متفاوت تغذیه شدند. غلظت نیتروژن و سایر عناصر غذایی در محلول های غذایی مذکور یکسان بود. گیاهان پس از 7 هفته رشد برداشت و غلظت عناصر Ca, Mg, K و Na در ریشه و بخش هوایی آنها به روش تر سوزانی تعیین گردید. نتایج نشان داد که تاثیر pH محلول غذایی بر غلظت K ریشه و بخش هوایی, غلظت Ca ریشه, جذب Ca و غلظت Mg بخش هوایی معنی دار بود ولی بر غلظت Na ریشه و بخش هوایی, جذب سدیم, غلظت Mg ریشه و جذب Mg معنی دار نبود. با افزایش pH ححلول غذایی از 4.5 به 8, جذب K و Ca بوسیله اسفناج و غلظت K ریشه به طور معنی داری کاهش یافت در حالی که غلظت K و Mg بخش هوایی و غلظت Ca ریشه به طور معنی داری افزایش یافت. اثر اصلی نسبت نیترات به آمونیوم و اثر متقابل pH و نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی بر غلظت K, Ca,  Na و Mg ریشه و بخش هوایی و جذب آنها بوسیله اسفناج معنی دار بود. به طور کلی, با کاهش نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی, غلظت K, Ca,Mg   Na وریشه ها و بخش هوایی و جذب آنها بوسیله اسفناج به طور معنی داری کاهش یافت؛ همچنین, تاثیر نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی بر غلظت K, Ca,Mg   Na وریشه و بخش هوایی اسفناج به pH محلول غذایی بستگی داشت و برعکس. میانگین غلظت عناصر K, Ca,Mg  و Na در بخش هوایی بیشتر از ریشه اسفناج بود. میان غلظت این عناصر در ریشه و غلظت آنها در بخش هوایی و همچنین میان غلظت این عناصر در بخش هوایی و جذب آنها بوسیله گیاه اسفناج همبستگی های معنی داری وجود داشت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجفی، نصرت اله، پارسازاده، منصور، طباطبایی، سیدجلال، و اوستان، شاهین. (1389). تاثیر شکل نیتروژن و pH محلول غذایی بر جذب و غلظت پتاسیم, کلسیم, منیزیم و سدیم در ریشه و بخش هوایی اسفناج. دانش آب و خاک (دانش کشاورزی)، 20/1(2)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/456851/fa

    Vancouver: کپی

    نجفی نصرت اله، پارسازاده منصور، طباطبایی سیدجلال، اوستان شاهین. تاثیر شکل نیتروژن و pH محلول غذایی بر جذب و غلظت پتاسیم, کلسیم, منیزیم و سدیم در ریشه و بخش هوایی اسفناج. دانش آب و خاک (دانش کشاورزی)[Internet]. 1389؛20/1(2):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/456851/fa

    IEEE: کپی

    نصرت اله نجفی، منصور پارسازاده، سیدجلال طباطبایی، و شاهین اوستان، “تاثیر شکل نیتروژن و pH محلول غذایی بر جذب و غلظت پتاسیم, کلسیم, منیزیم و سدیم در ریشه و بخش هوایی اسفناج،” دانش آب و خاک (دانش کشاورزی)، vol. 20/1، no. 2، pp. 0–0، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/456851/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا