مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,100
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

680
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین تغییرات کمی، فیتوشیمیایی و آستانه تحمل بابونه شیرازی (.Matricaria chamomilla L) تحت شوری و PHهای مختلف

صفحات

 صفحه شروع 161 | صفحه پایان 178

چکیده

 مقدمه: تعیین آستانه تحمل و بررسی تغییرات عملکرد کمی و فیتوشیمیایی بابونه شیرازی (Matricaria chamomilla L.) در شرایط مختلف تولید از جمله شوری و pH ضروری می باشد.هدف: بررسی تاثیر شوری بر عملکرد کمی و فیتوشیمیایی, تعیین حد آستانه تحمل به شوری و pH مطلوب بابونه شیرازی.روش بررسی: این تحقیق در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار اجرا شد. آزمایش شوری با قابلیت هدایت الکتریکی؛ 2, 4, 8, 12 و 16 دسی زیمنس بر متر و مطالعه pH نیز در سطوح 4, 5, 6.4, 8 و 9 انجام شد.نتایج: تعداد گل, وزن تر و خشک گل در شوری 2 بالاترین میزان را دارا بود و با افزایش شوری کاهش معنی داری (p£0.01) یافت. کمترین درصد بازده اسانس در تیمار 2 (تیمار شاهد) مشاهده شد و با افزایش سطح شوری افزایش داشت. بررسی اجزای اسانس نشان داد که بالا رفتن سطح شوری سبب افزایش ترکیب آلفا- بیزابولول اکسید A (5.2 درصد) و کاهش کامازولن (47.9 درصد) شد. مقایسه میانگین تیمار pH نشان داد که وزن تر و خشک اندام هوایی, تعداد گل, وزن تر و خشک گل در تیمار pH=8 به طور معنی داری (p£0.01) کاهش یافت. بررسی مواد موثره نشان داد که با افزایش pH, آلفا- بیزابولول اکسید A (73.1 درصد) افزایش یافت, به طوریکه در pH=8 در بالاترین درصد میباشد.نتیجه گیری: آستانه تحمل به شوری بابونه بر اساس عملکرد گل و کل زیست توده خشک به ترتیب در شوری معادل 2 و 4 دسی زیمنس بر متر و بیشترین وزن خشک گل بابونه در pH=8 به دست آمد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

لطف الهی، لیلا، ترابی گل سفیدی، حسین، و امیدی، حشمت. (1394). تعیین تغییرات کمی, فیتوشیمیایی و آستانه تحمل بابونه شیرازی (.Matricaria chamomilla L) تحت شوری و PHهای مختلف. گیاهان دارویی، 14(56)، 161-178. SID. https://sid.ir/paper/15540/fa

Vancouver: کپی

لطف الهی لیلا، ترابی گل سفیدی حسین، امیدی حشمت. تعیین تغییرات کمی, فیتوشیمیایی و آستانه تحمل بابونه شیرازی (.Matricaria chamomilla L) تحت شوری و PHهای مختلف. گیاهان دارویی[Internet]. 1394؛14(56):161-178. Available from: https://sid.ir/paper/15540/fa

IEEE: کپی

لیلا لطف الهی، حسین ترابی گل سفیدی، و حشمت امیدی، “تعیین تغییرات کمی, فیتوشیمیایی و آستانه تحمل بابونه شیرازی (.Matricaria chamomilla L) تحت شوری و PHهای مختلف،” گیاهان دارویی، vol. 14، no. 56، pp. 161–178، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15540/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button