مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,714
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

554
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره گیاه ریحان بر اشریشیا کلای و سودوموناس آئروژینوزا

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 80

چکیده

 ﮔﺴﺘﺮش روز اﻓﺰون ﻣﻘﺎوﻣﺖ داروﻳﻲ در ﺑﻴﻦ ﺑﺎﻛﺘﺮی ﻫﺎ ﺳﺒﺐ ﺷﺪه اﺳﺖ ﺗﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮی ﺑﻪ ﻳﺎﻓﺘﻦ روش های ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی از ﺑﺮوز ﻣﻘﺎوﻣﺖ و ﻧﻴﺰ ﻳﺎﻓﺘﻦ داروﻫﺎی ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎ اﺛﺮات ﺳﻤﻲ و ﻋﻮارض ﺟﺎﻧﺒﻲ ﻛﻤﺘﺮ ﻣﻌﻄﻮف ﮔﺮدد. از آﻧﺠﺎﻳﻲ ﻛﻪ ﺳﻮﻳﻪ ﻫﺎی ﺑﻴﻤﺎرﻳﺰای اﺷﺮﻳﺸﻴﺎ کلای در ﺑﻴﻤﺎری های ﮔﻮارﺷﻲ اﻧﺴﺎن و دام ﺣﺎیز اﻫﻤﻴﺖ ﺑﺴﻴﺎر اﺳﺖ. سودوﻣﻮﻧﺎس آﺋﺮوژﻳﻨﻮزا ﻧﻴﺰ ﺑﺎﻛﺘﺮی ﻓﺮﺻﺖ ﻃﻠﺒﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ در اﻧﺴﺎن و ﺣﻴﻮاﻧﺎت بااﻳﻤﻨﻲ ﺳﺮﻛﻮب ﺷﺪه و ﻣﺘﻌﺎﻗﺐ ﺳﻮﺧﺘﮕﻲ ﻫﺎ و درﻣﺎن ﻃﻮﻻﻧﻲ ﺑﺎ آﻧﺘﻲ ﺑﻴﻮﺗﻴک های ﺑﺎ طیف وﺳﻴﻊ, ﻋﻔﻮنت های ﻣﺨﺘﻠﻔﻲ را اﻳﺠﺎد ﻣﻲ ﻛﻨﺪ. ﮔﻴﺎه رﻳﺤﺎن از ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺑﻨﺪر ﻛﻴﺎﺷﻬﺮ اﺳﺘﺎن ﮔﻴﻼن ﺟﻤﻊ آوری شده و ﭘﺲ از ﺧﺸﻚ ﻛﺮدن ﺑﺮگ آن و ﺗﻬﻴﻪ ﻋﺼﺎره اﺗﺎﻧﻮﻟﻲ و آﺑﻲ در ﻏﻠﻈت های 25 و 50 و 100 و 200 ﻣﻴﻠﻲ ﮔﺮم در ﻣﻴﻠﻲ ﻣﺘﺮ در ﻇﺮوف ﻣﺨﺼﻮص ﻧﮕﻬﺪاری گردید. ﺑﺎﻛﺘﺮی های ﻣﻮرد ﻧﻈﺮ نیز از ﻧﻤﻮﻧﻪ ﻫﺎی ﺑﺎﻟﻴﻨﻲ ﺟﺪا شده و ﭘﺲ از ﺷﻨﺎﺳﺎﻳﻲ آﻧﻬﺎ ﺑﻪ روش اﺳﺘﺎﻧﺪارد, در این غلظت ها ﺑﻪ روش اﻧﺘﺸﺎر دﻳﺴﻚ ﺗﻌﻴﻴﻦ ﺣﺴﺎﺳﻴﺖ ﺷﺪه و ﻗﻄﺮ ﻫﺎﻟﻪ ﻋﺪم رﺷﺪ اﻧﺪازه ﮔﻴﺮی و ﺛﺒﺖ ﮔﺮدﻳﺪ. بر اساس یافته های این تحقیق جنتامایسین که بعنوان کنترل بکار گرفته شده بر هر دو باکتری مورد آزمایش در این طرح موثرتر از عصاره ها نشان داده شد. موثرترین رقت برای فعالیت ضد باکتری نسبت به هر دو نوع باکتری اشریشیاکلای و سودوموناس آئروژینوزا رقت 200 میلی گرم بر میلی لیتر بوده است. فعالیت ضد باکتری های گرم منفی مورد مطالعه عصاره اتانولی گیاه ریحان نسبت به عصاره آبی بیشتر بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    داداش بیگی، محمد، رضاخانی، وحید، پشدار، مروارید، دارابی، امیرحسین، و مسرور، علیرضا. (1389). بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره گیاه ریحان بر اشریشیا کلای و سودوموناس آئروژینوزا. پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی)، 4(4)، 71-80. SID. https://sid.ir/paper/457996/fa

    Vancouver: کپی

    داداش بیگی محمد، رضاخانی وحید، پشدار مروارید، دارابی امیرحسین، مسرور علیرضا. بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره گیاه ریحان بر اشریشیا کلای و سودوموناس آئروژینوزا. پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی)[Internet]. 1389؛4(4):71-80. Available from: https://sid.ir/paper/457996/fa

    IEEE: کپی

    محمد داداش بیگی، وحید رضاخانی، مروارید پشدار، امیرحسین دارابی، و علیرضا مسرور، “بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره گیاه ریحان بر اشریشیا کلای و سودوموناس آئروژینوزا،” پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی)، vol. 4، no. 4، pp. 71–80، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/457996/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button