مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,251
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

683
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های ضد باکتریایی عصاره های آبی، اتانولی و متانولی گیاه درمنه ترکی مناطق اطراف شهر بابل

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 141

چکیده

 مقدمه: مقاومت میکروبی در برابر آنتی بیوتیک ها و اثرات سوء افزودنی ها و مواد نگهدارنده غذایی از مشکلات رایج سیستم بهداشتی درمانی است که کنترل و رفع آن ها دستیابی به گروه جدیدی از ترکیبات ضد میکروبی را ضروری می سازد. در این راستا ترکیبات مشتق از عصاره های گیاهی به عنوان منابع بالقوه مهم حائز اهمیت زیادی هستند. بنابراین با توجه به مقاومت آنتی بیوتیکی در برابر میکروارگانیسم ها و ضرورت شناسایی و معرفی ترکیبات جدید مطالعه حاضر با هدف تعیین اثرات ضد میکروبی عصاره گیاه درمنه انجام گرفت.مواد و روش ها: مطالعه در دو مرحله عصاره گیری و تعیین خواص ضد باکتریایی عصاره های آبی, اتانولی و متانولی Artemisia annua (A.A) در برابر 4 سویه از باکتری های استافیلوکوک طلایی, استرپتوکوکوس موتانس, اشرشیا کلی و آنتروکوکوس فکالیس انجام شده است. از روش انتشار دیسک و نیز روش چاهک برای اندازه گیری قطر هاله عدم رشد حاصل از هر عصاره و غلظت های مختلف آن ها به عنوان شاخص فعالیت ضد میکروبی استفاده شده است. فعالیت ضد میکروبی عصاره ها در برابر نمونه بلانک و نیز آنتی بیوتیک هایی که به طور رایج در درمان عفونت های میکروبی مورد استفاده قرار می گیرند, مقایسه گردیدند.یافته های پژوهش: هر سه عصاره آبی, اتانولی و متانولی A.A توانستند در مقایسه با نمونه بلانک و آنتی بیوتیک خاصیت ضد باکتریایی معنی داری به وجود آورند. عصاره آبی در غلظت 100 میلی گرم بر میلی لیتر معادل 30 درصد اثر ضد باکتریایی سیپروفلوکساسین بر اشرشیاکلی و عصاره متانولی با بیشترین فعالیت ضد میکروبی معادل 71 درصد ونکومایسین تاثیر مهاری بر رشد آنتروکوکوس فکالیس نشان داده اند. عصاره آبی کمترین تاثیر مهاری را بر باکتری های اشرشیا کلی و آنتروکوکوس فکالیس ایجاد نمود, ولی اثرات مهاری حاصل از این عصاره در مقایسه با نمونه بلانک معنی دار بوده است (P<0.01).بحث و نتیجه گیری: عصاره های آبی, اتانولی و متانولی A.A درجات متفاوتی از ویژگی آنتی باکتریال را نشان می دهند که این تاثیر به غلظت مورد استفاده آن ها وابسته است. بنابراین احتمالاً این اثرات مهاری در برابر هر باکتری به فعالیت مواد موثره گیاه A.A قابل انتساب است که کیفیت استخراج آن ها به ویژگی های حلال به کار رفته بستگی دارد. ممکن است از طریق شناسایی و استخراج این مواد بتوان به ترکیبات ضد میکروبی جدیدی دست یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اشرف پور، منوچهر، رضایی، حکیمه، سفیدگر، سیدعلی اصغر، برادران، محمود، و شریفی، حمزه. (1394). بررسی ویژگی های ضد باکتریایی عصاره های آبی, اتانولی و متانولی گیاه درمنه ترکی مناطق اطراف شهر بابل. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، 23(6)، 129-141. SID. https://sid.ir/paper/90007/fa

    Vancouver: کپی

    اشرف پور منوچهر، رضایی حکیمه، سفیدگر سیدعلی اصغر، برادران محمود، شریفی حمزه. بررسی ویژگی های ضد باکتریایی عصاره های آبی, اتانولی و متانولی گیاه درمنه ترکی مناطق اطراف شهر بابل. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام[Internet]. 1394؛23(6):129-141. Available from: https://sid.ir/paper/90007/fa

    IEEE: کپی

    منوچهر اشرف پور، حکیمه رضایی، سیدعلی اصغر سفیدگر، محمود برادران، و حمزه شریفی، “بررسی ویژگی های ضد باکتریایی عصاره های آبی, اتانولی و متانولی گیاه درمنه ترکی مناطق اطراف شهر بابل،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، vol. 23، no. 6، pp. 129–141، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/90007/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button