مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر جایگزینی تفاله چغندر قند با دانه جو در جیره گاوهای با نمره وضعیت بدنی بالا در اواخر دوره شیردهی بر توان تولیدی، نمره وضعیت بدنی و متابولیت های خون

صفحات

 صفحه شروع 143 | صفحه پایان 153

چکیده

 18 راس گاو هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 289±35, میانگین تعداد زایش 2.76±1.14, میانگین روزهای آبستنی 171±15, و میانگین نمره وضعیت بدنی 4.12±3.35 به منظور مطالعه اثر جایگزینی تفاله چغندر قند (ماده خوراکی لیپو ژنیک) با جو (ماده خوراکی گلوکوژنیک) بر توان تولیدی, نمره وضعیت بدنی و متابولیت های خون در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی مورد آزمایش قرار گرفتند. گاوها بر اساس تعداد زایش بلوک بندی شدند و به طور تصادفی به سه تیمار که حاوی 1) 23.47 درصد جو (بدون تفاله), 2)14.87 درصد جو (به همراه 8.6 درصد تفاله) و 3) 6.27 درصد جو (به همراه 17.2 درصد تفاله) بودند, اختصاص داده شدند. میانگین تولید شیر تصحیح شده بر اساس 3.5 درصد چربی در تیمارهای یک تا سه به ترتیب 18.10, 18.08 و 20.08کیلوگرم در روز بود. درصد چربی شیر در تیمارهای یک تا سه به ترتیب 4.37, 4.91 و 5.18 درصد بود و تفاوت معنی داری داشت (P<0.003). درصد پروتئین, لاکتوز, کل مواد جامد, و مواد جامد بدون چربی تفاوت معنی داری بین تیمارها نداشتند. انرژی شیر در تیمارهای یک تا سه به ترتیب 0.76, 0.82 و 0.84 مگاکالری در کیلوگرم بود (P<0.02). یک تمایل به کاهش نمره وضعیت بدنی (0.13, 0.09- و 0.12- واحد) و ضخامت چربی پشت (2.5, 0.4- و 1.6- میلی متر) تشخیص داده شد. تغییر گلوکز پلاسما (65.83, 85 و 57.16 میلی گرم در دسی لیتر (P<0.01)),کلسترول پلاسما (157.33, 122.4 و 120.8 میلی گرم در دسی لیتر (P<0.003)), و کل پروتئین پلاسما (6.42, 7.32 و 7.7 گرم در دسی لیتر (P<0.04)) به ترتیب در تیمارهای یک تا سه معنی دار بود. سایر متابولیت های پلاسما از جمله اسیدهای چرب غیر استریفه و انسولین تغییر معنی داری نداشتند. با توجه به نتایج این آزمایش به نظر می رسد که با گنجاندن مواد خوراکی لیپو ژنیک در جیره گاوهای چاق در اواخر دوره شیردهی میتوان تا حدی نمره وضعیت بدنی را کاهش داد و نیز از کاهش تولید ملازم با رقیق کردن جیره جلوگیری نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محجوبی، احسان، امانلو، حمید، و زحمتکش، داوود. (1388). اثر جایگزینی تفاله چغندر قند با دانه جو در جیره گاوهای با نمره وضعیت بدنی بالا در اواخر دوره شیردهی بر توان تولیدی, نمره وضعیت بدنی و متابولیت های خون. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 13(47 (الف))، 143-153. SID. https://sid.ir/paper/458057/fa

    Vancouver: کپی

    محجوبی احسان، امانلو حمید، زحمتکش داوود. اثر جایگزینی تفاله چغندر قند با دانه جو در جیره گاوهای با نمره وضعیت بدنی بالا در اواخر دوره شیردهی بر توان تولیدی, نمره وضعیت بدنی و متابولیت های خون. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1388؛13(47 (الف)):143-153. Available from: https://sid.ir/paper/458057/fa

    IEEE: کپی

    احسان محجوبی، حمید امانلو، و داوود زحمتکش، “اثر جایگزینی تفاله چغندر قند با دانه جو در جیره گاوهای با نمره وضعیت بدنی بالا در اواخر دوره شیردهی بر توان تولیدی, نمره وضعیت بدنی و متابولیت های خون،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 13، no. 47 (الف)، pp. 143–153، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/458057/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button