مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

931
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از مغز میوه بلوط به عنوان ماده مغذی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 96

چکیده

 به منظور بررسی امکان استفاده از مغز میوه بلوط در جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان جهت بهره وری بهینه از برخی از پتانسیل های بالقوه در استان چهار محال و بختیاری, آزمایشی در قالب طرح کامل تصادفی با 4 تیمار 1, 2, 3 و 4 به ترتیب برای بررسی سطوح 0, 2, 4 و 6 درصد میوه بلوط در جیره غذایی و هر تیمار در 4 تکرار انجام شد. در این آزمایش از 1600 عدد بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن اولیه 74 گرم برای مدت 135 روز پس از انجام عملیات بهداشتی و ضد عفونی در 16 حوضچه پلی اتیلنی به ابعاد 1.8×1.4×0.9 متر بترتیب طول, عرض و ارتفاع در محل ایستگاه بلداجی واقع در استان چهار محال و بختیاری استفاده شد. جیره های مورد استفاده در این آزمایش با در نظر گرفتن میزان مواد مغذی مورد نیاز با بهره گیری از مواد مرسوم و موجود در محل با استفاده از نرم افزار جیره نویسی UFFDA و نیازهای غذایی ماهیان قزل آلای رنگین کمان و با توجه به جداول NRC اساس سطوح مختلف 0, 2, 4 و 6 درصد میوه بلوط در جیره طوری فرموله گردید که مواد مغذی جیره ها یکسان بود. میزان غذای مورد نیاز در مراحل مختلف رشد و نمو بر اساس بیوماس هر حوضچه و دمای آب, بطور روزانه توزین و در سه نوبت در اختیار ماهیان حوضچه ها قرار گرفت. در طول دوره آزمایش به منظور بررسی خصوصیات رشد و نمو هر دو هفته یک بار پس از بیهوشی, 50 درصد از ماهیان هر حوضچه مورد سنجش وزن و طول قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که افزایش وزن نهایی در تیمار شماره 4 بطور معنی داری بیشتر از سایر تیمار ها بود. همچنین بیشترین میزان افزایش طول در تیمار شماره 4 مشاهده گردید که با تیمار شماره 1 دارای اختلاف آماری معنی دار بود (P<0.05). از نظر میزان غذای مصرفی بین تیمارها اختلاف آماری معنی دار وجود نداشت, اگرچه بیشترین میزان غذا را تیمار 4 مصرف کرده بود (P<0.05). برای ضریب تبدیل غذا بین تیمار 1 و 4 اختلاف آماری معنی دار وجود داشت, بطوریکه بیشترین مقدار ضریب تبدیل غذا در تیمار 1 و بهترین آن در تیمار شماره 4 مشاهده گردید. نتایج این تحقیق نشان می دهد که با رعایت شرایط این آزمایش می توان از مغز میوه بلوط بعنوان ماده مغذی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان بدلیل بهبود خصوصیات و عملکرد پروار بدون ایجاد عوارض فیزیولوژیک استفاده نمود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شادنوش، غلامرضا. (1385). استفاده از مغز میوه بلوط به عنوان ماده مغذی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 15(3)، 87-96. SID. https://sid.ir/paper/4595/fa

    Vancouver: کپی

    شادنوش غلامرضا. استفاده از مغز میوه بلوط به عنوان ماده مغذی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1385؛15(3):87-96. Available from: https://sid.ir/paper/4595/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا شادنوش، “استفاده از مغز میوه بلوط به عنوان ماده مغذی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 15، no. 3، pp. 87–96، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4595/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button