مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,230
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر انرژی جیره غذایی و مقدار غذای مصرفی بر رشد و ترکیب لاشه بچه ماهیان انگشت قد قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 171 | صفحه پایان 186

چکیده

 میزان رشد, ضریب تبدیل غذایی و ترکیب لاشه بچه ماهیان انگشت قد قزل آلای رنگین کمان با وزن اولیه 9.99±0.109 گرم مورد بررسی قرار گرفت. این طرح تحقیقاتی شامل جیره های غذایی با دو سطح انرژی (2900 و 3500 کیلوکالری بر کیلوگرم) و شش سطح غذای مصرفی (1, 2, 3, 4 و 5 درصد وزن بدن در روز و تا حد سیری) بود که در قالب یک طرح آماری فاکتوریل 6´2 به مدت 60 روز انجام شد. تعداد 20 بچه ماهی در هر یک از تانکهای پلی اتیلن با حجم آبگیری 150 لیتر ذخیره سازی شدند و هر تیمار شامل سه تکرار بود. در طول دوره آزمایش, حداکثر وزن نهایی و ضریب رشد ویژه در هر دو سطح انرژی جیره غذایی مربوط به میزان غذادهی 5 درصد وزن بدن در روز بود. این شاخص ها با افزایش میزان غذادهی تا حد سیری کاهش داشت. بدون توجه به میزان غذای مصرفی ماهیان قزل آلا که با جیره غذایی حاوی سطح انرژی بالاتر (3500 کیلوکالری بر کیلوگرم) تغذیه شدند میزان رشد آنها 35 درصد بیشتر از ماهیان قزل آلایی بود که با جیره غذایی حاوی انرژی کمتر (2900 کیلوکالری بر کیلوگرم) تغذیه شدند. ارتباط معنی داری بین تاثیر متقابل انرژی جیره غذایی و میزان غذای مصرفی بر وزن نهایی و ضریب تبدیل غذایی مشاهده شد (P<0.05). ضریب تبدیل غذایی در تیمارهایی که تا حد سیری تغذیه شده بودند در بالاترین سطح خود قرار گرفت (19 تا 21 درصد) و در مقایسه با تیمارهایی که کمترین ضریب تبدیل غذایی را داشتند, افزایش نشان داد. پروتئین, چربی و رطوبت لاشه با افزایش سطح انرژی جیره غذایی و افزایش میزان غذادهی اختلاف معنی داری را در سطح 95 درصد نشان داد (P<.05). میزان پروتئین و چربی لاشه با افزایش انرژی جیره غذایی و افزایش میزان غذای مصرفی, افزایش و رطوبت لاشه کاهش یافت (P<0.05). ضریب چاقی به میزان (14 تا 15 درصد) با افزایش میزان انرژی جیره غذایی و افزایش میزان غذای مصرفی افزایش داشت. در این تحقیق مشخص شد که هر دو عامل مورد مطالعه (انرژی جیره غذایی و میزان غذای مصرفی) عوامل موثر بر میزان رشد, ضریب تبدیل غذایی و ترکیب لاشه هستند. داده های مربوط به ضریب رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی در ارتباط با مقدار غذای مصرفی, امکان تعیین حد بهینه حداکثر غذادهی را مشخص نمود. بر این اساس حد بهینه غذادهی برای بچه ماهیان انگشت قد قزل آلای رنگین کمان با وزن اولیه حدود 10 گرم, که با جیره غذایی حاوی 2900 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی تغذیه شده بودند 4 درصد وزن بدن در روز و برای ماهیانی که با جیره غذایی حاوی 3500 کیلوکالری بر کیلوگرم, 3 درصد وزن بدن تعیین شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نفیسی بهابادی، محمود، و سلطانی، مهدی. (1387). تاثیر انرژی جیره غذایی و مقدار غذای مصرفی بر رشد و ترکیب لاشه بچه ماهیان انگشت قد قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علوم شیلاتی ایران (انگلیسی)، 7(2 (ویژه نامه))، 171-186. SID. https://sid.ir/paper/86020/fa

    Vancouver: کپی

    نفیسی بهابادی محمود، سلطانی مهدی. تاثیر انرژی جیره غذایی و مقدار غذای مصرفی بر رشد و ترکیب لاشه بچه ماهیان انگشت قد قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علوم شیلاتی ایران (انگلیسی)[Internet]. 1387؛7(2 (ویژه نامه)):171-186. Available from: https://sid.ir/paper/86020/fa

    IEEE: کپی

    محمود نفیسی بهابادی، و مهدی سلطانی، “تاثیر انرژی جیره غذایی و مقدار غذای مصرفی بر رشد و ترکیب لاشه بچه ماهیان انگشت قد قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” مجله علوم شیلاتی ایران (انگلیسی)، vol. 7، no. 2 (ویژه نامه)، pp. 171–186، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/86020/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button