مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

9,041
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

256
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دو روش تدریجی و ناگهانی خشک کردن بر شاخص های بیانگر سلامت پستان در گاوهای با دوره خشکی کوتاه

صفحات

 صفحه شروع 495 | صفحه پایان 502

چکیده

 هدف از این مطالعه بررسی اثر دو روش خشک کردن (ناگهانی و تدریجی) بر شاخص های بیانگر سلامت پستان در گاوهای با دوره خشکی کوتاه بود. در این مطالعه از 18 راس گاو شیری نژاد هلشتاین چند شکم زایش (0.14±2.66) با طول دوره خشکی 3±30 روز در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. نمونه گیری از کارتیه های جلو و عقب دام ها 7 و 3 روز قبل از خشک کردن, دو و یک هفته قبل از زایش, زایش و یک هفته پس از زایش صورت گرفت. نمونه های ترشحات پستانی جهت آنالیز غلظت لاکتوفرین در دمای 18- درجه سانتی گراد منجمد شد. نمونه های که جهت آنالیز ترکیبات شیر, شمار سلول های سوماتیک و کل باکتری های شیر گرفته می شد, در دمای 4 درجه سانتی گراد نگه داری و به آزمایشگاه منتقل شدند. نتایج نشان داد که بین دو روش خشک کردن تدریجی و ناگهانی در گاوهای با دوره خشکی کوتاه از لحاظ درصد چربی, پروتئین, لاکتوز و pH شیر در طی خشک کردن, زایش و یک هفته پس از زایش تفاوت معنی داری وجود ندارد. غلظت لاکتوفرین بین دو روش خشک کردن تفاوت معنی داری داشت(p<0.05)  و غلظت آن در گاوهای خشک شده به روش تدریجی بالاتر از روش ناگهانی بود(P<0.01)  هر چند از لحاظ کل باکتری های شیر تفاوت معنی داری بین دو روش خشک کردن وجود نداشت ولی میزان کل باکتری های شیر در دو روش خشک کردن ناگهانی و تدریجی در کارتیه های عقب نسبت به کارتیه های جلو بیشتر بود (P<0.01). شمار سلول های سوماتیک شیر گاوهای خشک شده به روش ناگهانی به طور معنی داری بالاتر بود(P<0.05) . بین دو روش خشک کردن ناگهانی و تدریجی از لحاظ غلظت لاکتوفرین, شمار سلول های سوماتیک, درصد لاکتوز, چربی, پروتئین و pH ترشحات پستانی بین کارتیه های جلو و عقب تفاوت معنی داری وجود نداشت. در این مطالعه هم بستگی مثبتی بین کل باکتری های شیر با شمار سلول های سوماتیک به دست آمد (p<0.01؛r=0.352 ). با توجه به بالاتر بودن غلظت لاکتوفرین در ترشحات پستانی گاوهای خشک شده به روش تدریجی و به دلیل فعالیت ضد باکتریایی لاکتوفرین علیه پاتوژن های مولد ورم پستان, به نظر می رسد که روش خشک کردن تدریجی در گاوهای با دوره خشکی کوتاه مفیدتر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی غفاری، مرتضی، قربانی، غلامرضا، و رحمانی، حمیدرضا. (1388). اثر دو روش تدریجی و ناگهانی خشک کردن بر شاخص های بیانگر سلامت پستان در گاوهای با دوره خشکی کوتاه. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 13(47 (ب))، 495-502. SID. https://sid.ir/paper/459819/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی غفاری مرتضی، قربانی غلامرضا، رحمانی حمیدرضا. اثر دو روش تدریجی و ناگهانی خشک کردن بر شاخص های بیانگر سلامت پستان در گاوهای با دوره خشکی کوتاه. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1388؛13(47 (ب)):495-502. Available from: https://sid.ir/paper/459819/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی حسینی غفاری، غلامرضا قربانی، و حمیدرضا رحمانی، “اثر دو روش تدریجی و ناگهانی خشک کردن بر شاخص های بیانگر سلامت پستان در گاوهای با دوره خشکی کوتاه،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 13، no. 47 (ب)، pp. 495–502، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/459819/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button