مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

916
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف نوکلئوتید جیره بر شاخصهای رشد، بقا و آنزیمهای کبدی ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius Kessler, 1877)

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 132

چکیده

 تاثیر نوکلئوتید جیره در سطوح مختلف بر شاخصهای رشد, بقا و آنزیمهای کبدی ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) با وزن متوسط 12.26±0.001 گرم به مدت 60 روز بررسی شد. آزمایش درون مخازن 300 لیتری با تراکم ذخیره سازی 35 عدد ماهی در هر تانک انجام گرفت. نوکلئوتید جیره در 5 ساعت صفر, 0.35, 0.25, 0.15 و 0.5 درصد به جیره غذایی ماهی آزاد دریای خزر اضافه گردید. غذا دهی 5 بار در روز بین 3 تا 5 درصد وزن توده زنده در یک دوره پرورش انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش آنالیز واریانس یکطرفه (one way ANOVA) انجام شد. افزودن نوکلئوتید جیره به ترکیب غذایی ماهی آزاد دریای خزر سبب افزایش معنی داری در وزن نهایی, ضریب رشد ویژه, نرخ بازده پروتئین, ارزش تولیدی پروتئین, غذای مصرفی و کاهش معنی داری در ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با تیمار شاهد گردیده است. از نظر شاخص وضعیت و میزان بقا اختلاف معنی داری بین تیمار ها مشاهده نشد (P>0.05). حداکثر بهبود فاکتورهای رشد در سطح 0.25 درصد نوکلئوتید جیره مشاهده شد (P<0.05). کمترین مقدار آنزیمهای کبدی شامل آسپارتات آمینوترانسفراز AST) یا (GOT, لاکتات دهیدروژناز (LDH) و آلانین آمینو ترانسفراز ALT) یا GPT), در سطح 0.35 درصد و کمترین مقدار آلکالین فسفاتاز (ALP) در سطح 0.25 درصد مشاهده شد که با تیمار شاهد اختلاف معنی داری داشتند (P<0.05). نتایج این آزمایش نشان داد که نوکلئوتید جیره در سطوح 0.25 و 0.35 درصد تاثیر نسبتا معنی داری در افزایش رشد و کاهش تخریب کبد دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمودی، نعمت اله، عابدیان کناری، عبدالمحمد، و سلطانی، مهدی. (1387). تاثیر سطوح مختلف نوکلئوتید جیره بر شاخصهای رشد, بقا و آنزیمهای کبدی ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius Kessler, 1877). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 17(4)، 123-132. SID. https://sid.ir/paper/4610/fa

    Vancouver: کپی

    محمودی نعمت اله، عابدیان کناری عبدالمحمد، سلطانی مهدی. تاثیر سطوح مختلف نوکلئوتید جیره بر شاخصهای رشد, بقا و آنزیمهای کبدی ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius Kessler, 1877). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1387؛17(4):123-132. Available from: https://sid.ir/paper/4610/fa

    IEEE: کپی

    نعمت اله محمودی، عبدالمحمد عابدیان کناری، و مهدی سلطانی، “تاثیر سطوح مختلف نوکلئوتید جیره بر شاخصهای رشد, بقا و آنزیمهای کبدی ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius Kessler, 1877)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 17، no. 4، pp. 123–132، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4610/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا