مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

311
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

125
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف انرژی بر روی کارایی رشد و ترکیبات لاشه در ماهی گطان Barbus xanthopterus در مرحله انگشت قدی

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 67

چکیده

 این مطالعه به منظور بررسی اثر سطوح انرژی بر روی کارایی رشد و ضریب تبدیل غذایی و ترکیبات لاشه ماهی گطان Barbus xanthopterus در مرحله انگشت قدی, به مدت 8 هفته انجام شد. غذادهی با سه جیره نیمه خالص حاوی سه سطح انرژی 5.2, 3 و 5.3 کیلوکالری بر هر گرم و پروتئین یکسان 35 درصد در یک سیستم آب در گردش با دمای آب (2.26±46.0 °C) صورت گرفت. سه تکرار برای هر تیمار در نظر گرفته شد که در هر تکرار تعداد 15 ماهی (با متوسط وزن (12.12±22.0 g در مخازن فایبر گلاس مدور (300 لیتری) ذخیره سازی شد و ماهی ها در طول دوره غذادهی با توجه به میزان اشتهای آنها به مصرف غذا سه نوبت در روز غذادهی شدند. بهترین میزان شاخص افزایش وزن بدن ( 67.146گرم), ضریب تبدیل غذایی (21.2) (FCR) و ضریب بازده پروتئین (31.1) و درصد نسبی استفاده از پروتئین خالص (69.34) و ضریب چاقی (26.1) در بین جیره های آزمایش شده مربوط به جیره 2, حاوی انرژی 3 کیلوکالری بر هر گرم, می باشد. میزان شاخص احشا و شاخص کبدی بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری نشان نداد ((P>0.05. میزان رطوبت نهایی در ترکیبات بدن با افزایش میزان انرژی در جیره به طور معنی داری کاهش یافت (P˂0.05). اگرچه مقادیر نهایی چربی و پروتئین لاشه بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری نشان نداد (P>0.05), با این حال بیشترین میزان نشست چربی و پروتئین به ترتیب مربوط به جیره 3 و 2 بود. مقایسه بین اثر سطوح مختلف انرژی بر روی رشد, کاربرد غذا و ترکیبات بدن ماهی گطان نشان داد که انرژی قابل هضم 3 کیلوکالری بر هر گرم می تواند سطح انرژی مناسب در جیره برای این گونه در مرحله انگشت قدی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خسروی زاده، محمد، غفله مرمضی، جاسم، کوچنین، پریتا، نیک پی، منصور، رجب زاده قطرمی، ابراهیم، یاوری، وحید، و صحراییان، محمدرضا. (1390). تاثیر سطوح مختلف انرژی بر روی کارایی رشد و ترکیبات لاشه در ماهی گطان Barbus xanthopterus در مرحله انگشت قدی. مجله علوم و فنون دریایی ایران، 10(1)، 55-67. SID. https://sid.ir/paper/463408/fa

    Vancouver: کپی

    خسروی زاده محمد، غفله مرمضی جاسم، کوچنین پریتا، نیک پی منصور، رجب زاده قطرمی ابراهیم، یاوری وحید، صحراییان محمدرضا. تاثیر سطوح مختلف انرژی بر روی کارایی رشد و ترکیبات لاشه در ماهی گطان Barbus xanthopterus در مرحله انگشت قدی. مجله علوم و فنون دریایی ایران[Internet]. 1390؛10(1):55-67. Available from: https://sid.ir/paper/463408/fa

    IEEE: کپی

    محمد خسروی زاده، جاسم غفله مرمضی، پریتا کوچنین، منصور نیک پی، ابراهیم رجب زاده قطرمی، وحید یاوری، و محمدرضا صحراییان، “تاثیر سطوح مختلف انرژی بر روی کارایی رشد و ترکیبات لاشه در ماهی گطان Barbus xanthopterus در مرحله انگشت قدی،” مجله علوم و فنون دریایی ایران، vol. 10، no. 1، pp. 55–67، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/463408/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button