مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

929
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

621
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ال - لیزین بر عملکرد رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه در بچه ماهی انگشت قد کپور معمولی (Cyprinus carpio)

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 43

چکیده

 این تحقیق با هدف ارزیابی اثر مکمل غذایی ال - لیزین بر شاخص های رشد, بازماندگی و ترکیب لاشه در بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) به عنوان ماده جاذب طی یک دوره 45 روزه در تابستان 1391 در کارگاه آموزشی و پژوهشی آبزی پروری دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر انجام شد. تعداد 204 عدد بچه ماهی کپور معمولی با وزن متوسط 18.12±3 گرم با تراکم 17 عدد در مخازن 500 لیتری توزیع و تغذیه شدند. چهار تیمار با سطوح مختلف ال - لیزین شامل صفر, 0.5, 1 و 1.5 درصد به جیره غذایی تجاری افزوده شد. شاخص های رشد و تغذیه شامل وزن نهایی, افزایش وزن بدن, درصد افزایش وزن بدن, ضریب تبدیل غذایی, ضریب رشد ویژه, ضریب چاقی, تولید نهایی, میزان بازماندگی, میزان غذای خورده شده و ترکیب لاشه بدن ارزیابی شدند. بر اساس نتایج حاصله تفاوت معنی داری در پارامترهای رشد بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت (P<0.05). به طوری که بیش ترین میزان رشد در تیمار 1.5 درصد ال - لیزین با میانگین وزن 29.99±6.2 گرم مشاهده شد. در برخی پارامترهای تغذیه ای نظیر غذای خورده شده روزانه (درصد در روز) و ضریب تبدیل غذایی بین تیمارهای مختلف تفاوت معنی داری وجود داشت (P<0.05). بهترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار 1.5 درصد ال - لیزین به میزان 2.3±0.75 و کمترین میزان غذای خورده شده در تیمار 1.5 درصد به مقدار 3.04±0.31 بود. در حالی که تفاوت معنی داری در بازماندگی ماهیان بین تیمارهای مختلف وجود نداشت (P>0.05). نتایج حاضر نشان داد تفاوت معنی داری در میزان چربی و پروتئین و خاکستر لاشه بین تیمارها وجود داشت (P<0.05) به طوری که بیش ترین میزان پروتئین لاشه در تیمار 3 با 1 درصد ال - لیزین و بیشترین میزان چربی در تیمار شاهد به دست آمد. در نهایت می توان گفت با توجه به وجود تفاوت معنی دار در برخی از نتایج به دست آمده به نظر می رسد اسیدآمینه ال - لیزین در سطح 1.5 درصد می تواند در بهبود عملکرد رشد, بازماندگی و ترکیب لاشه در بچه ماهی کپورمعمولی موثر واقع شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، هاجرسادات، قلیچی، افشین، اکرمی، رضا، و جرجانی، سارا. (1393). اثر ال - لیزین بر عملکرد رشد, بازماندگی و ترکیب لاشه در بچه ماهی انگشت قد کپور معمولی (Cyprinus carpio). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 8(1)، 35-43. SID. https://sid.ir/paper/241969/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی هاجرسادات، قلیچی افشین، اکرمی رضا، جرجانی سارا. اثر ال - لیزین بر عملکرد رشد, بازماندگی و ترکیب لاشه در بچه ماهی انگشت قد کپور معمولی (Cyprinus carpio). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1393؛8(1):35-43. Available from: https://sid.ir/paper/241969/fa

    IEEE: کپی

    هاجرسادات حسینی، افشین قلیچی، رضا اکرمی، و سارا جرجانی، “اثر ال - لیزین بر عملکرد رشد, بازماندگی و ترکیب لاشه در بچه ماهی انگشت قد کپور معمولی (Cyprinus carpio)،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 8، no. 1، pp. 35–43، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241969/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button