مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,035
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

302
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فعالیت آنزیم های گوارشی روده تحت تاثیر نسبت های مختلف مکمل های غذایی متیونین و لیزین در جیره غذایی ماهی جوان صبیتی (Sparidentex hasta)

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 94

چکیده

 این تحقیق با هدف مطالعه اثرات نسبت های مختلف مکمل های غذایی متیونین و لیزین بر فعالیت آنزیم های گوارشی روده در ماهی جوان صبیتی (Sparidentex hasta) طراحی و اجرا گردید. 180 قطعه ماهی جوان صبیتی با میانگین وزنی 31.38±1.4 گرم در 18 تانک پلی اتیلنی 300 لیتری با تراکم یکسان در هر تانک (10 عدد ماهی در هر تانک) توزیع گردید. ماهیان با 6 جیره غذایی آزمایشی با نسبت های مختلف متیونین به لیزین شامل تیمار فاقد متیونین و لیزین (گروه شاهد), تیمار 1 حاوی 100% متیونین, تیمار 2 حاوی 75% متیونین و 25% لیزین, تیمار 3 حاوی 50% متیونین و 50% لیزین, تیمار 4 حاوی 25% متیونین و 75% لیزین, تیمار 5 حاوی 100% لیزین در حد 2 درصد وزن خشک جیره غذایی, به مدت 8 هفته و در حد سیری به روش دستی تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش, آنزیم های گوارشی تریپسین, کیمو تریپسین, آلکالین فسفاتاز, پروتئاز کل, لیپاز و آلفا آمیلاز مورد اندازه گیری قرار گرفتند. نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد که استفاده از نسبت های مختلف مکمل های اسید آمینه ای متیونین و لیزین بر فعالیت آنزیم های گوارشی تریپسین, کیمو تریپسین, آلکالین فسفاتاز و لیپاز به طور معنا دار تاثیر گذاشت (P<0.05). آنزیم های تریپسین و کیمو تریپسین با افزایش میزان لیزین در جیره غذایی روند افزایشی را داشتند, بطوریکه تیمار 5 بیشترین فعالیت این آنزیم ها را نشان داد. در حالیکه فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز در تیمار هایی با مقادیر بیشتر اسید آمینه متیونین در جیره غذایی, میزان بالاتری داشت (تیمار 2). افزایش اسید آمینه لیزین در جیره غذایی سبب کاهش فعالیت آنزیم لیپاز گردید. سنجش میزان فعالیت آنزیم های آلفا آمیلاز و پروتئاز کل, تفاوت معناداری را نشان نداد. همچنین با توجه به حد متعادل تر مکمل های اسید آمینه ای متیونین و لیزین در تیمار 2, می توان جیره غذایی با نسبت 75 درصد مکمل اسید آمینه متیونین و 25 درصد لیزین را مطابق نیاز این گونه معرفی نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موحدیان، رضوان، ذاکری، محمد، کوچنین، پریتا، موسوی، سیدمحمد، و تقوی مقدم، احمد. (1395). فعالیت آنزیم های گوارشی روده تحت تاثیر نسبت های مختلف مکمل های غذایی متیونین و لیزین در جیره غذایی ماهی جوان صبیتی (Sparidentex hasta). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 25(2)، 79-94. SID. https://sid.ir/paper/4681/fa

    Vancouver: کپی

    موحدیان رضوان، ذاکری محمد، کوچنین پریتا، موسوی سیدمحمد، تقوی مقدم احمد. فعالیت آنزیم های گوارشی روده تحت تاثیر نسبت های مختلف مکمل های غذایی متیونین و لیزین در جیره غذایی ماهی جوان صبیتی (Sparidentex hasta). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1395؛25(2):79-94. Available from: https://sid.ir/paper/4681/fa

    IEEE: کپی

    رضوان موحدیان، محمد ذاکری، پریتا کوچنین، سیدمحمد موسوی، و احمد تقوی مقدم، “فعالیت آنزیم های گوارشی روده تحت تاثیر نسبت های مختلف مکمل های غذایی متیونین و لیزین در جیره غذایی ماهی جوان صبیتی (Sparidentex hasta)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 25، no. 2، pp. 79–94، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4681/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button