مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,080
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

238
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات منفی کمبود اسیدآمینه های لایزین و متیونین در جیره بر عملکرد رشد و ترکیب شیمیایی بدن ماهی صبیتی جوان (Sparidentex hasta)

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 38

کلیدواژه

ماهی صبیتی (Sparidentex hasta)Q2

چکیده

 لایزین و متیونین اغلب یکی از محدودکننده ترین اسیدهای آمینه در اجزای غذایی مورد استفاده در غذای ماهیان تجاری می باشد که این محدودیت در مواردی که پودر ماهی با منابع پروتئینی گیاهی جایگزین می شود, افزایش می یابد. در این پژوهش تاثیرات کاهش اسیدهای آمینه ی ضروری لایزین و متیونین در جیره به یک میزان ثابت بر روی فاکتورهای رشد, تغذیه, ترکیب شیمیایی لاشه ماهی صبیتی جوان در تابستان سال 93 در ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی موردبررسی قرار گرفت. بر این اساس این تحقیق در سه تیمار و سه تکرار به مدت 42 روز بر مبنای تغذیه با جیره هایی غذایی نیمه خالص شامل جیره شاهد بدون کمبود غذایی و جیره ی لایزین و متیونین به ترتیب با کمبودهای غذایی لایزین و متیونین با بکار گیری اسیدهای آمینه ی خالص به انجام رسید. در پایان آزمایش اطلاعات مربوط به فاکتورهای رشد, تغذیه و نمونه هایی برای بررسی ترکیب شیمیایی و ترکیب اسیدهای آمینه لاشه جمع آوری شدند. بر اساس نتایج به دست آمده هیچ تفاوت معنی داری در بین تیمارها در درصد بقا مشاهده نشد اما همه ی شاخص های رشد و تغذیه شامل وزن نهایی, درصد افزایش وزن, شاخص رشد ویژه, کارایی پروتئین, تثبیت نیتروژنی و شاخص چربی احشایی در بین تیمارهای داری کمبود اسیدآمینه نسبت به تیمار کنترل به صورت معنی داری کاهش و شاخص ضریب تبدیل غذایی افزایش یافت. میزان چربی خام و متیونین لاشه در دو تیمار کاهش یافت ولی در میزان لایزین لاشه تغییر معنی داری مشاهده نشد. کاهش عملکرد در بسیاری از فاکتورهای رشد و تغذیه در تیمارهای داری کمبود اسیدآمینه ی متیونین و لایزین نشان دهنده اهمیت این دو اسیدآمینه در تغذیه ماهی صبیتی جوان بوده است. اسیدهای آمینه ی متیونین و لایزین همچنین بر متابولیسم و ذخیره ی چربی در ماهی صبیتی جوان موثر بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یعقوبی، مرتضی، غفله مرمضی، جاسم، و صفری، امید. (1395). اثرات منفی کمبود اسیدآمینه های لایزین و متیونین در جیره بر عملکرد رشد و ترکیب شیمیایی بدن ماهی صبیتی جوان (Sparidentex hasta). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 8(30)، 27-38. SID. https://sid.ir/paper/504116/fa

    Vancouver: کپی

    یعقوبی مرتضی، غفله مرمضی جاسم، صفری امید. اثرات منفی کمبود اسیدآمینه های لایزین و متیونین در جیره بر عملکرد رشد و ترکیب شیمیایی بدن ماهی صبیتی جوان (Sparidentex hasta). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1395؛8(30):27-38. Available from: https://sid.ir/paper/504116/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی یعقوبی، جاسم غفله مرمضی، و امید صفری، “اثرات منفی کمبود اسیدآمینه های لایزین و متیونین در جیره بر عملکرد رشد و ترکیب شیمیایی بدن ماهی صبیتی جوان (Sparidentex hasta)،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 8، no. 30، pp. 27–38، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/504116/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button