مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

916
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

632
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرعصاره جلبک پادینا (Padina astraulis Hauck) روی رشد، تغذیه، ترکیب شیمیایی و اسیدهای چرب لاشه ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus Linnaeus, 1758)

صفحات

 صفحه شروع 161 | صفحه پایان 171

چکیده

 تحقیق حاضر بمنظور بررسی اثر عصاره جلبک پادینا (Padina astraulis) بر شاخص های رشد (وزن نهایی و میزان رشد روزانه), تغذیه (ضریب تبدیل غذایی, میزان غذای دریافتی, کارایی مصرف پروتئین, کارایی مصرف چربی), ترکیب شیمیایی (میزان پروتئین, چربی, رطوبت و خاکستر) و اسیدهای چرب بدن ماهی کفال خاکستری به مدت 62 روز صورت گرفت. در این مطالعه, تعداد 360 قطعه لارو کفال ماهی با میانگین وزنی 0.82±0.02 g در یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار (با تعداد 30 قطعه در هر تکرار) که شامل تیمار آزمایشی شاهد (بدون استفاده از عصاره جلبک) و تیمارهای آزمایشی 2, 3, 4 میزان استفاده از عصاره جلبک به ترتیب 5 g/kg, 10, 15 غذا بود, در بهمن ماه 1393 مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان داد که در پایان آزمایش, بالاترین وزن نهایی g 4.22±0.12, بیشترین میزان رشد روزانه 1.77±0.51, کمترین ضریب تبدیل غذا 0.95±0.05, بالاترین میزان غذای دریافتی 2.81±0.12%, بالاترین کارایی مصرف پروتئین 2.91±0.78, بالاترین کارایی مصرف چربی 3 3.66±0.54 بیشترین میزان پروتئین لاشه 23.51±0.98%, بیشترین میزان چربی لاشه 18.95±0.08 و بیشترین سطوح اسیدهای چرب غیر اشباع چند زنجیره ای (PUFA) شامل اسید لینولئیک 6.51±0.04%, اسید لینولنیک (41.81±0.09%) و ایکوزا پنتانوئیک اسید (5.21±0.10%) در تیمار حاوی 15 g/kg عصاره جلبک مشاهده شد. که با تیمار شاهد دارای تفاوت معنی دار بود (P<0.05). در مجموع بر اساس نتایج این تحقیق, افزودن 15 g/kg عصاره جلبک پادینا به جیره غذایی ماهی کفال خاکستری بمنظور بهبود شاخص های رشد, تغذیه, کیفیت لاشه و افزایش اسیدهای چرب چند زنجیره ای در این ماهی پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکبری، پریا، و شهرکی، ناصر. (1395). اثرعصاره جلبک پادینا (Padina astraulis Hauck) روی رشد, تغذیه, ترکیب شیمیایی و اسیدهای چرب لاشه ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus Linnaeus, 1758). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 25(2)، 161-171. SID. https://sid.ir/paper/4684/fa

    Vancouver: کپی

    اکبری پریا، شهرکی ناصر. اثرعصاره جلبک پادینا (Padina astraulis Hauck) روی رشد, تغذیه, ترکیب شیمیایی و اسیدهای چرب لاشه ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus Linnaeus, 1758). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1395؛25(2):161-171. Available from: https://sid.ir/paper/4684/fa

    IEEE: کپی

    پریا اکبری، و ناصر شهرکی، “اثرعصاره جلبک پادینا (Padina astraulis Hauck) روی رشد, تغذیه, ترکیب شیمیایی و اسیدهای چرب لاشه ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus Linnaeus, 1758)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 25، no. 2، pp. 161–171، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4684/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button