مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

576
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

490
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر آلفالیپوئیک اسید بر رشد، ترکیب بدن و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانی در بافت عضله، کبد و روده ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 104

چکیده

 هدف از مطالعه حاضر بررسی مکمل آلفالیپوئیک اسید (ALA) به عنوان یک منبع آنتی اکسیدانی است. در این آزمایش ماهیان قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن 02/0± 16/22 گرم در چهار تیمار با سه تکرار به مدت هشت هفته مورد بررسی قرار گرفتند. جیره های آزمایشی شامل: شاهد (جیره تجاری فاقد مکمل), mg/kg500 ALA, mg/kg1000 ALA و جیره حاوی mg/kg1500 ALA بودند. پس از پایان هشت هفته, فاکتورهای رشد, ترکیب عضله ماهی, میزان آنزیم های گلوتاتیون-اس-ترانسفراز (GST), گلوتاتیون (GSH) و فعالیت آنزیم کاتالاز (CAT) در بافت عضله, کبد و روده اندازه گیری شدند. نتایج فاکتورهای رشد نشان داد که درصد افزایش وزن, افزایش طول و نرخ رشد ویژه بین تیمارهای مختلف معنی دار بود (p<0. 05) و بیشترین میزان در تیمارهای حاوی 500 و 1000 میلی گرم بر کیلوگرم ALA مشاهده شد. نتایج ترکیب لاشه قزل آلا تغذیه شده با ALA نشان دهنده تفاوت معنی دار در پروتئین و ماده خشک بود (p<0. 05), و تیمار حاوی غلظت 1500 ALA بیش ترین پروتئین و ماده خشک لاشه را نشان داد. علاوه بر این, اثر غلظت های مختلف آلفا لیپوئیک اسید بر میزان فعالیت آنزیم های GST, GSH و CAT در بافت های عضله, کبد و روده معنی دار بود (p<0. 05). در عضله, با افزایش غلظت ALA میزان آنزیم کاتالاز نیز افزایش یافت. همچنین, بیش ترین و کمترین مقدار آنزیم GSH و GST به ترتیب در تیمار حاوی غلظت 1000 و شاهد مشاهده شد. در بافت روده و کبد, فعالیت آنزیم های GSH, GST و CAT در تیمارهای حاوی ALA بیشتر از شاهد بود. با توجه به نتایج رشد, افزایش پروتئین لاشه و بهبود فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی بواسطه ALA, استفاده از این مکمل با غلظت 1000 میلی گرم بر کیلوگرم توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بی نیاز، حجت اله، سالارزاده، علیرضا، قبادی، شایان، محمدی زاده، فلورا، و اسماعیلی، امیرحسین. (1399). اثر آلفالیپوئیک اسید بر رشد, ترکیب بدن و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانی در بافت عضله, کبد و روده ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 29(1 )، 93-104. SID. https://sid.ir/paper/4701/fa

    Vancouver: کپی

    بی نیاز حجت اله، سالارزاده علیرضا، قبادی شایان، محمدی زاده فلورا، اسماعیلی امیرحسین. اثر آلفالیپوئیک اسید بر رشد, ترکیب بدن و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانی در بافت عضله, کبد و روده ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1399؛29(1 ):93-104. Available from: https://sid.ir/paper/4701/fa

    IEEE: کپی

    حجت اله بی نیاز، علیرضا سالارزاده، شایان قبادی، فلورا محمدی زاده، و امیرحسین اسماعیلی، “اثر آلفالیپوئیک اسید بر رشد, ترکیب بدن و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانی در بافت عضله, کبد و روده ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 29، no. 1 ، pp. 93–104، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4701/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا