مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

414
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

480
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثرات خوراکی سلنیت سدیم و نانو ذره سلنیوم بر عملکرد رشد، آنزیم های کبدی و دفاع آنتی اکسیدانی ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus)

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 68

چکیده

 در این مطالعه اثرات دو شکل معدنی و نانوذره سلنیوم بر رشد, آنزیم های کبدی و وضعیت آنتی اکسیدانی ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus) مقایسه شده است. بدین منظور 300 قطعه بچه ماهی با میانگین وزنی 3± 25 گرم در پنج گروه تیماربندی شده و با جیره غذایی حاوی سلنیت سدیم و نانو ذره سلنیوم با دو غلظت 1 و 5/1میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 6 هفته تغذیه شدند. در پایان دوره نمونه های خون و کبد از همه گروه-ها گرفته و فعالیت آنزیم های کبدی و آنتی اکسیدانی مورد سنجش قرار گرفت. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که افزودن فرم نانوذره-سلنیوم به جیره غذایی نسبت به فرم معدنی آن باعث بهبود عملکرد رشد شده است. درصد افزایش وزن در گروه شاهد معادل 59/15± 95 و در گروه-های تغذیه شده با نانوذره سلنیوم بترتیب 52/3± 73/121 و 63/11± 52/115 و درگروه های تغذیه شده با سلنیت سدیم برابر 28/3± 58/90 و 58/1± 61/66 بود. بالاترین میزان فعالیت آنزیم های آنتی-اکسیدانی گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و کاتالاز (CAT) و کمترین میزان آنزیم های کبدی آلانین آمینو ترانسفراز (ALT) و آلکانین-فسفاتاز (ALP) در تیمار حاوی نانوذره سلنیوم بود (05/0>p) که میزان ALT با سایر تیمارها دارای اختلاف معنیدار بود (05/0> p). همچنین کمترین میزان مالون دی آلدئید (MDA) در کبد ماهیان تغذیه شده با نانوذره بود که با تیمار شاهد و سلنیت سدیم اختلاف معنی داری نداشت. به طورکلی, نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که نانوذره سلنیوم نسبت به فرم معدنی آن بر عملکرد رشد و سیستم دفاع آنتی اکسیدانی ماهی شانک زرد باله اثرات مثبت داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیان ارثی، فرحناز، صفاهیه، علیرضا، سلامات، نگین، سلاطی، امیرپرویز، و هوشمند، حسین. (1398). مقایسه اثرات خوراکی سلنیت سدیم و نانو ذره سلنیوم بر عملکرد رشد, آنزیم های کبدی و دفاع آنتی اکسیدانی ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 28(6 )، 57-68. SID. https://sid.ir/paper/4726/fa

    Vancouver: کپی

    کیان ارثی فرحناز، صفاهیه علیرضا، سلامات نگین، سلاطی امیرپرویز، هوشمند حسین. مقایسه اثرات خوراکی سلنیت سدیم و نانو ذره سلنیوم بر عملکرد رشد, آنزیم های کبدی و دفاع آنتی اکسیدانی ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1398؛28(6 ):57-68. Available from: https://sid.ir/paper/4726/fa

    IEEE: کپی

    فرحناز کیان ارثی، علیرضا صفاهیه، نگین سلامات، امیرپرویز سلاطی، و حسین هوشمند، “مقایسه اثرات خوراکی سلنیت سدیم و نانو ذره سلنیوم بر عملکرد رشد, آنزیم های کبدی و دفاع آنتی اکسیدانی ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 28، no. 6 ، pp. 57–68، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4726/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا