مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,708
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

278
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزش غذایی تفاله انگور و برگ مو کشمشی با استفاده از روش های کیسه های نایلونی و تولید گاز

صفحات

 صفحه شروع 435 | صفحه پایان 443

چکیده

 به منظور تعیین ارزش غذایی برگ مو کشمشی و تفاله انگور واریته سفید با استفاده از روش های کیسه های نایلونی و آزمون تولید گاز تحقیق حاضر انجام شد. در این پژوهش تعداد دو راس گوسفند نر اخته فیستولاگذاری شده ( 45±2کیلوگرم) نژاد قزل مورد استفاده قرار گرفتند. مقدار گاز تولیدی در زمان های 2, 4, 6, 8, 12, 16, 24, 36, 48 و 72 ساعت و تجزیه پذیری به روش کیسه های نایلونی تا زمان 96 ساعت اندازه گیری گردید. ضرایب تجزیه پذیری بخش محلول پروتئین خام برگ مو و تفاله انگور به ترتیب 5.34 و 6.48 درصد و برای بخش قابل تخمیر به ترتیب 32.87 و 15.90 درصد بودند. پتانسیل تولید گاز بخش محلول و بخش غیرمحلول (a+b) برگ مو و تفاله انگور به ترتیب 289.49 و 249.93 میلی لیتر در گرم ماده خشک بودند. همچنین نرخ تولید گاز این مواد خوراکی به ترتیب 0.01 و 0.02 درصد در ساعت بودند. پروتئین قابل متابولیسم برگ مو و تفاله انگور به ترتیب 126.62 و 150.00 گرم در کیلوگرم ماده خشک بود که از لحاظ آماری تفاوت معنی داری داشتند. ضریب همبستگی به دست آمده بین تجزیه پذیری ماده خشک و میزان گاز تولیدی برای برگ مو و تفاله انگور به ترتیب 0.97 و 0.87 بود و این ضریب بین تجزیه پذیری پروتئین خام و میزان گاز تولیدی به ترتیب 0.99 و 0.98 بود. بالا بودن همبستگی بین روش های کیسه های نایلونی و تولید گاز نشان دهنده صحت استفاده از روش تولید گاز با هزینه کمتر در تعیین تجزیه پذیری مواد خوراکی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مقدم، مهدی، تقی زاده، اکبر، نوبخت، علی، و احمدی، احمد. (1390). ارزش غذایی تفاله انگور و برگ مو کشمشی با استفاده از روش های کیسه های نایلونی و تولید گاز. پژوهش های علوم دامی ایران، 3(4)، 435-443. SID. https://sid.ir/paper/473353/fa

    Vancouver: کپی

    مقدم مهدی، تقی زاده اکبر، نوبخت علی، احمدی احمد. ارزش غذایی تفاله انگور و برگ مو کشمشی با استفاده از روش های کیسه های نایلونی و تولید گاز. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1390؛3(4):435-443. Available from: https://sid.ir/paper/473353/fa

    IEEE: کپی

    مهدی مقدم، اکبر تقی زاده، علی نوبخت، و احمد احمدی، “ارزش غذایی تفاله انگور و برگ مو کشمشی با استفاده از روش های کیسه های نایلونی و تولید گاز،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 3، no. 4، pp. 435–443، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/473353/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button