Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,398
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین تجزیه پذیری محصولات فرعی انگور با استفاده از روش تولید گاز و کیسه های نایلونی

صفحات

 صفحه شروع 173 | صفحه پایان 185

چکیده

 محصولات فرعی در ایران بوسیله کارخانجات آرد سازی, خشکبار, صنایع فرآوری مواد غذایی و غیره تولید می شوند و مقادیر زیادی از آنها در جیره غذایی دامها مورد استفاده قرار می گیرد. روشهای مختلفی برای ارزیابی خوراک دام و محصولات فرعی وجود دارند. در این آزمایش برای تعیین میزان تجزیه پذیری پوشش کشمش, تفاله انگور و ضایعات کشمش از روش های کیسه های نایلونی و تولید گاز استفاده شد. برای این منظور از دو راس گوسفند مغانی فیستولا گذاری شده استفاده شد. کیسه های نایلونی به ابعاد 6×12 سانتیمتر حاوی 5 گرم نمونه ماده خوراکی در داخل شکمبه گوسفند برای ساعات 0, 2, 4, 6, 8, 12, 16, 24, 36, 48, 72 و 96 انکوباسیون گردید. در روش تولید گاز, میزان تولید گاز در ساعات 2, 4, 6, 8, 12, 16, 24, 36 و 48 اندازه گیری شد. داده های بدست آمده در قالب طرح کاملا تصادفی مورد تجزیه قرار گرفتند. پس از 24 ساعت انکوباسیون نمونه ها در داخل شکمبه میزان تجزیه پذیری ماده خشک در تفاله انگور 75.93 درصد بود که بطور معنی داری بیشتر از تجزیه پذیری ماده خشک پوش کشمش (60.73%) و ضایعات کشمش (58.07%) بود (P<0.05). اما در این مدت تجزیه پذیری پروتئین خام پوش کشمش (66.43%) بطور معنی داری بیشتر از تفاله انگور (53.64%) بود. مقدار گاز تولیدی پس از 24 ساعت انکوباسیون پوش کشمش, تفاله انگور و ضایعات کشمش به ترتیب 209.17, 231.66, 180.88 و میلی لیتر به ازای گرم ماده خشک به دست آمد و تفاله انگور بیشترین گاز تولیدی را نسبت به سایر مواد خوراکی داشت (P<0.05). نتایج این مطالعه نشان داد که روش کیسه های نایلونی تبیین بالایی با روش اندازه گیری تولید گاز در تعیین ارزش غذایی محصولات فرعی انگور دارد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

بشارتی، مقصود، تقی زاده، اکبر، جان محمدی، حسین، و مقدم، غلامعلی. (1387). تعیین تجزیه پذیری محصولات فرعی انگور با استفاده از روش تولید گاز و کیسه های نایلونی. دانش کشاورزی، 18(3)، 173-185. SID. https://sid.ir/paper/28937/fa

Vancouver: کپی

بشارتی مقصود، تقی زاده اکبر، جان محمدی حسین، مقدم غلامعلی. تعیین تجزیه پذیری محصولات فرعی انگور با استفاده از روش تولید گاز و کیسه های نایلونی. دانش کشاورزی[Internet]. 1387؛18(3):173-185. Available from: https://sid.ir/paper/28937/fa

IEEE: کپی

مقصود بشارتی، اکبر تقی زاده، حسین جان محمدی، و غلامعلی مقدم، “تعیین تجزیه پذیری محصولات فرعی انگور با استفاده از روش تولید گاز و کیسه های نایلونی،” دانش کشاورزی، vol. 18، no. 3، pp. 173–185، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28937/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا