مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,320
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

317
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان تجزیه پذیری علوفه با استفاده از فن تولید گاز و کیسه های نایلونی

صفحات

 صفحه شروع 495 | صفحه پایان 507

چکیده

 برای تعیین میزان تجزیه پذیری علف خشک یونجه, علف نی و کاه گندم با استفاده از روش کیسه های نایلونی و فن تولید گاز,در شکمبه 3 راس گاو نر بالغ اخته شده سیستانی و 3 راس گاو نر هولشتاین فیستول آماده گردید. درصد تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام و همچنین مقدار گاز تولیدی (میلی لیتر در 200 میلیگرم ماده خشک) حاصل از تخمیر علف یونجه, علف نی و کاه گندم به فواصل زمانی 4 , 8, 12,24 ,48 ,72 و 96 ساعت پس از انکوباسیون تعیین گردید. بین مشخصات تجزیه پذیری و پارامترهای تولید گاز در دو نژاد تفاوتی مشاهده نگردید. پس از 24 ساعت انکوباسیون بیشترین میزان تجزیه پذیری ماده خشک در علف یونجه (23/46%) مشاهده شد که به طورمعنی داری از تجزیه پذیری ماده خشک علف نی 67/37% و کاه گندم 24/36% بیشتر بود (P<0.05). همچنین دراین مدت تجزیه پذیری پروتئین خام علف یونجه 63/79% به طور معنی داری از علف نی 42/58% و کاه گندم 95/41 بیشتر بود (P<0.05). مقدار گاز تولیدی پس از 24 ساعت انکوباسیون علف یونجه, علف نی و کاه گندم به ترتیب 63/41 و 17/29 و 02/26 میلی لیتر به ازاء 200 میلیگرم ماده خشک بود. نتایج این پژوهش نشان داد که معادله (p=a+b (1-e^-ct که برای تعیین تجزیه پذیری مواد خوراکی در کیسه های نایلونی به کار می رود همخوانی و شایستگی خوبی با میزان گاز تولیدی در ارزشیابی مواد خوراکی دارد. ضرایب همبستگی بالای بین درصد تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام خوراکها با حجم گاز تولیدی حاصل از تخمیرآنها نشان دهنده آن است که از فن تولید گاز می توان با دقت بالایی برای تعیین تجزیه پذیری مواد خوراکی به جای روش استفاده از کیسه های نایلونی استفاده نمود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    منصوری، هرمز، میرهادی، سیداحمد، رضاییان، محمد، مرادی، محمد، و نیک خواه، علی. (1382). تعیین میزان تجزیه پذیری علوفه با استفاده از فن تولید گاز و کیسه های نایلونی. علوم کشاورزی ایران، 34(2)، 495-507. SID. https://sid.ir/paper/419798/fa

    Vancouver: کپی

    منصوری هرمز، میرهادی سیداحمد، رضاییان محمد، مرادی محمد، نیک خواه علی. تعیین میزان تجزیه پذیری علوفه با استفاده از فن تولید گاز و کیسه های نایلونی. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1382؛34(2):495-507. Available from: https://sid.ir/paper/419798/fa

    IEEE: کپی

    هرمز منصوری، سیداحمد میرهادی، محمد رضاییان، محمد مرادی، و علی نیک خواه، “تعیین میزان تجزیه پذیری علوفه با استفاده از فن تولید گاز و کیسه های نایلونی،” علوم کشاورزی ایران، vol. 34، no. 2، pp. 495–507، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/419798/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button