مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,142
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

662
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تخمین ترکیب شیمیایی، تجزیه پذیری و فراسنجه های تخمیری تفاله مرکبات با استفاده روش کیسه های نایلونی و تولید گاز

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 28

چکیده

 تحقیق حاضر به منظور تعیین فراسنجه های تخمیری و تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام در تفاله مرکبات شامل تفاله پرتقال, تفاله لیموترش, تفاله لیموامانی, تفاله گریپ فروت, تفاله لیموشیرین, تفاله نارنج, تفاله ترنج و تفاله نارنگی با استفاده از روش های کیسه های نایلونی و تولید گاز انجام شد. برای این منظور از سه راس گوسفند قزل فیستوله گذاری استفاده شد. کیسه های نایلونی) 6 × 12 سانتیمتری (حاوی 5 گرم از ماده خوراکی در سه تکرار برای ساعات 0, 2, 4, 6, 8, 12, 16, 24, 36 و 48 در شکمبه انکوباسیون شدند. در روش تولید گاز, میزان تولید گاز در ساعات 2, 4, 6, 8, 12, 16, 24, 36, 48, 72 و 96 اندازه گیری شد. داده های بدست آمده در قالب طرح کاملا تصادفی مورد تجزیه قرار گرفتند. پس از ساعت 48 انکوباسیون در شکمبه میزان تجزیه پذیری ماده خشک در تفاله پرتقال (92.30%), تفاله لیموامانی (90.77%) و تفاله گریپ فروت (90.15%) به طور معنی داری (p<0.05) بیشتر از دیگر تفاله ها بود. همچنین در این مدت تجزیه پذیری پروتئین خام تفاله پرتقال (80.03%) در مقایسه با سایر تفاله ها بیشتر بود (p<0.05). میزان گاز تولیدی پس از ساعت 48 انکوباسیون در تفاله های لیموترش و ترنج به ترتیب بیشترین و کمترین بود (p<0.05). نتایج این مطالعه نشان داد که تفاله مرکبات یک منبع مناسب انرژی برای نشخوارکنندگان می باشند. همچنین این نتایج نشان داد که تفاله مرکبات را می توان به عنوان یک فیبر غیر علوفه ایی با قابلیت تجزیه پذیری بالا در جیره های نشخوارکنندگان بکار برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لشکری، سامان، و تقی زاده، اکبر. (1392). تخمین ترکیب شیمیایی, تجزیه پذیری و فراسنجه های تخمیری تفاله مرکبات با استفاده روش کیسه های نایلونی و تولید گاز. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 23(1 )، 15-28. SID. https://sid.ir/paper/147517/fa

    Vancouver: کپی

    لشکری سامان، تقی زاده اکبر. تخمین ترکیب شیمیایی, تجزیه پذیری و فراسنجه های تخمیری تفاله مرکبات با استفاده روش کیسه های نایلونی و تولید گاز. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1392؛23(1 ):15-28. Available from: https://sid.ir/paper/147517/fa

    IEEE: کپی

    سامان لشکری، و اکبر تقی زاده، “تخمین ترکیب شیمیایی, تجزیه پذیری و فراسنجه های تخمیری تفاله مرکبات با استفاده روش کیسه های نایلونی و تولید گاز،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 23، no. 1 ، pp. 15–28، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147517/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button