مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

254
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر آللوپاتی علف هرز پیچک صحرایی (.Convolvulus arvensis L) بر گندم (.Triticum aestivum L)

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 167

چکیده

 با توجه به فراوانی و اهمیت علف  هرز پیچک صحرایی در مزارع گندم, این بررسی به منظور ارزیابی اثرات آللوپاتی این علف هرز بر جوانه زنی, رشد و عملکرد گندم به صورت آزمایش فاکتوریل در سه تکرار در سال های 1386 و 1387 در شرایط آزمایشگاهی, گلخانه ای و مزرعه ای اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل عصاره حاصل از اندام های مختلف پیچک صحرایی در پنج سطح: عصاره عاری از علف هرز (شاهد), عصاره برگ, ساقه, ریشه و کل گیاه, و غلظت های مختلف عصاره حاصل از اندام های این علف هرز در چهار سطح: عصاره با غلظت 1 به 5, 1 به 10, 1 به 15 و 1 به 20 بودند. تیمارهای عصاره منجر به کاهش جوانه زنی و مولفه های آن نسبت به شاهد شد. عصاره ریشه بیشترین اثر کاهشی را بر مولفه های جوانه زنی داشت. عصاره ریشه و کل اندام ها با غلظت 1 به 5 کاملا از جوانه زنی بذور ممانعت کردند. در بررسی گلخانه ای در غلظت های پایین, عصاره برگ و در غلظت های بالا عصاره ریشه بیشترین اثر را بر صفات بررسی شده نشان دادند. افزایش غلظت عصاره از 1 به 20 تا 1 به 5 کاهش معنی داری را در کلیه صفات باعث شد. میزان کاهش تعداد دانه در بوته, وزن صددانه و عملکرد دانه نسبت به شرایط شاهد در تیمار با غلظت 5 به 1 به ترتیب 76.17, 94.66 و 99 درصد بود. در شرایط مزرعه ای اضافه شدن بقایای این علف هرز چه به صورت عصاره و چه به صورت بقایای پودر شده, نتایج حاصل از بررسی گلخانه ای را تایید کرد. عصاره یا پودر حاصل از ریشه و کل اندام های گیاهی بیش ترین اثرات منفی و عصاره یا پودر ساقه و برگ کم ترین اثرات منفی را بر گندم گذاشتند. در شرایط مزرعه ای تیمار عصاره پیچک صحرایی %74.84 و اضافه کردن پودر حاصل از بقایای این علف هرز عملکرد گندم را %88 کاهش داد. دلیل اثر بیشتر بقایا نسبت به اضافه شدن عصاره, آزاد سازی تدریجی مواد دگرآسیب در طول دوره رشد و لذا اثرات درازمدت آن ها بر فرآیند رشد و تولید می تواند باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یارنیا، مهرداد، فرج زاده معماری تبریزی، الناز، احمدزاده، وحید، و نوبری، نیما. (1389). اثر آللوپاتی علف هرز پیچک صحرایی (.Convolvulus arvensis L) بر گندم (.Triticum aestivum L). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 20/2(1)، 153-167. SID. https://sid.ir/paper/476105/fa

    Vancouver: کپی

    یارنیا مهرداد، فرج زاده معماری تبریزی الناز، احمدزاده وحید، نوبری نیما. اثر آللوپاتی علف هرز پیچک صحرایی (.Convolvulus arvensis L) بر گندم (.Triticum aestivum L). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1389؛20/2(1):153-167. Available from: https://sid.ir/paper/476105/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد یارنیا، الناز فرج زاده معماری تبریزی، وحید احمدزاده، و نیما نوبری، “اثر آللوپاتی علف هرز پیچک صحرایی (.Convolvulus arvensis L) بر گندم (.Triticum aestivum L)،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 20/2، no. 1، pp. 153–167، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/476105/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button