مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,580
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر ضد عفونی کننده های متداول بر باکتری استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae) جدا شده از ماهی های قزل آلای رنگین کمان در شرایط آزمایشگاه و تانک

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 38

چکیده

 بمنظور مطالعه تاثیر ضدعفونی کننده های متداول بر باکتری استرپتوکوکوس اینیایی جدا شده از مزارع استان فارس در سه سال متوالی (1381 تا 1383) در شرایط آزمایشگاهی و تانک های پرورش ماهی از ترکیبات فرمالین, اسید استیک, اسید سیتریک, کلرهگزیدین, یدور سدیم, پرمنگنات پتاسیم, هیپوکلریت سدیم و ستریماد ث استفاده شد. روش آزمایشگاهی مورد استفاده تعیین غلظت کشنده باکتریایی (Minimum bactericidal concentration) در زمانهای 15, 30, 45 و 60 دقیقه بر اساس ppm بود. با استفاده از تانکهای پرورش ماهی و اضافه نمودن سویه 1383 در آب, غلظت های موثر بدست آمده از هر ضد عفونی کننده در شرایط آزمایشگاهی هر تانک اضافه گردید. در زمانهای موثر در شرایط آزمایشگاهی نمونه گیری بعمل آمد. تاثیر ضد عفونی کننده ها با عدم رشد باکتری در محیط کشت ارزیابی و ثبت گردید. کلرهگزیدین و هیپوکلریت سدیم از نظر غلظت و زمان موثر بر باکتری استرپتوکوکوس اینیایی موثرترین ضد عفونی کننده ها بودند. ضعیف ترین ضدعفونی کننده های مورد استفاده در این تحقیق اسید استیک و اسید سیتریک بودند که اغلب در غلظت های بیشتر از ppm 500 تاثیر داشتند و در مقایسه با ضدعفونی کننده های مانند کلرهگزیدین و هیپوکلریت سدیم که در غلظت های حدود 3 تا 5 ppm موثر بودند, ضدعفونی کننده های ضعیفی بشمار می آیند. نتایج حاصل از آزمایش ها در تانک ها نشاندهنده تاثیر قطعی عوامل مداخله گر در محیط بر عملکرد ضدعفونی کننده های مختلف می باشد. بطوریکه در مورد اغلب ضدعفونی کننده ها, حداقل غلظت کشنده باکتری در زمانهایی بیشتر از زمان های موثر در شرایط آزمایشگاهی بدست آمد. هیپوکلریت سدیم و یدور سدیم موثرترین ضدعفونی کننده ها در این شرایط بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    تابنده، محمدرضا، و اخلاقی، مصطفی. (1386). تاثیر ضد عفونی کننده های متداول بر باکتری استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae) جدا شده از ماهی های قزل آلای رنگین کمان در شرایط آزمایشگاه و تانک. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 16(3)، 29-38. SID. https://sid.ir/paper/4790/fa

    Vancouver: کپی

    تابنده محمدرضا، اخلاقی مصطفی. تاثیر ضد عفونی کننده های متداول بر باکتری استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae) جدا شده از ماهی های قزل آلای رنگین کمان در شرایط آزمایشگاه و تانک. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1386؛16(3):29-38. Available from: https://sid.ir/paper/4790/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا تابنده، و مصطفی اخلاقی، “تاثیر ضد عفونی کننده های متداول بر باکتری استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae) جدا شده از ماهی های قزل آلای رنگین کمان در شرایط آزمایشگاه و تانک،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 16، no. 3، pp. 29–38، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4790/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button