مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

604
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,288
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

طراحی و بهینه یابی سامانه رنگ سنجی نرم افزاری مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 314 | صفحه پایان 322

چکیده

 در این پژوهش عوامل قابل کنترل در رنگ سنجی نرم افزاری (فتوشاپ) شامل روش نوردهی (مستقیم و غیر مستقیم), رنگ زمینه عکس برداری (سفید و سیاه), تنظیمات دوربین عکاسی (زوم, نور, وضوح و وضعیت محیطی) و رابطه تبدیلی R, G, B عکس گرفته شده بهL*, a*, b* , در مقایسه با نتایج دستگاهی, بررسی و بهینه یابی شدند. نتایج نشان داد که از عوامل موثر بر عکس برداری, تنها رنگ زمینه و تنظیم نور دوربین عکاسی تاثیر معنی داری بر نتایج رنگ سنجی نرم افزاری دارد و نوردهی غیر مستقیم و زمینه سفید مناسب ترین حالت عکس برداری هستند. پس از بهینه یابی عوامل قابل کنترل در عکس برداری بازهم بین نتایج دستگاهی و نرم افزاری اختلاف قابل توجهی مشاهده شد و روابط تبدیلی مورد استفاده نیز دقت کافی نداشتند. بنابراین لازم است تا جهت بهینه یابی یک سامانه رنگ سنجی نرم افزاری علاوه بر تعیین مناسب ترین شرایط عکس برداری, با توجه به تفاوت ویژگی های فیزیکی سطح مواد غذایی با چارت رنگی (مورد استفاده جهت بهینه یابی شرایط عکس برداری), از رگرسیون بین نتایج رنگ سنجی دستگاهی و نرم افزاری خود مواد غذایی مورد آزمایش استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    غیاثی، حسن، جبرائیلی، شاهرخ، جعفری، سیدمهدی، و مقصودلو، یحیی. (1392). طراحی و بهینه یابی سامانه رنگ سنجی نرم افزاری مواد غذایی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 9(4)، 314-322. SID. https://sid.ir/paper/481262/fa

    Vancouver: کپی

    غیاثی حسن، جبرائیلی شاهرخ، جعفری سیدمهدی، مقصودلو یحیی. طراحی و بهینه یابی سامانه رنگ سنجی نرم افزاری مواد غذایی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛9(4):314-322. Available from: https://sid.ir/paper/481262/fa

    IEEE: کپی

    حسن غیاثی، شاهرخ جبرائیلی، سیدمهدی جعفری، و یحیی مقصودلو، “طراحی و بهینه یابی سامانه رنگ سنجی نرم افزاری مواد غذایی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 4، pp. 314–322، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/481262/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button