مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

689
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

240
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه همبستگی بین مقدار و نسبت عناصر معدنی میوه کیوی رقم ‘هایوارد’ در زمان برداشت با عمر پس از برداشت آن در باغ های کیوی شرق استان گیلان

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 100

چکیده

 تغذیه نادرست درختان دلیل اصلی کاهش کیفیت و افزایش ضایعات میوه های کیوی در مرحله پس از برداشت محسوب می شود. در این پژوهش میوه ها از 24 باغ مختلف کیوی در شرق استان گیلان, زمانی که میزان مواد جامد محلول میوه ها به 6.2 درجه بریکس رسید, برداشت شدند. پس از برداشت میزان عناصر معدنی میوه شامل نیتروژن, فسفر, پتاسیم, کلسیم و منیزیم, نسبت بین عناصر و سفتی بافت میوه ها اندازه گیری شدند. سپس میوه ها به سردخانه با دمای صفر درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 90% منتقل شدند و در پایان 15 هفته سفتی بافت, کاهش وزن, میزان تولید اتیلن و شدت تنفس میوه ها اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد بین سفتی بافت میوه ها در زمان برداشت با میزان کلسیم میوه همبستگی مثبت, ولی با میزان پتاسیم, نیتروژن و نسبت های نیتروژن به کلسیم (N:Ca), مجموع نیتروژن و پتاسیم به کلسیم (N+K:Ca), پتاسیم به کلسیم (K:Ca) و مجموع پتاسیم و منیزیم به کلسیم (K+Mg:Ca) همبستگی منفی وجود داشت. در پایان انبارمانی, سفتی بافت میوه ها با میزان کلسیم میوه در زمان برداشت همبستگی مثبت و با میزان نیتروژن, فسفر و پتاسیم و نسبت-های N:Ca, N+K:Ca, K:Ca و K+Mg:Ca همبستگی منفی نشان داد. به علاوه, میزان کاهش وزن میوه ها همبستگی مثبت معنی داری با میزان پتاسیم میوه نشان داد. هم چنین بین میزان اتیلن با سفتی بافت میوه ها پس از انبارمانی همبستگی منفی و با نسبت های N:Ca و N+K:Ca همبستگی مثبت وجود داشت. تجزیه خوشه ای نیز باغ ها را بر اساس صفات اندازه گیری شده به دو گروه اصلی تفکیک کرد. در مجموع, نتایج نشان داد که میزان و نسبت عناصر معدنی بافت میوه های کیوی در زمان برداشت می تواند به عنوان عاملی موثر در ارزیابی عمر پس از برداشت میوه استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عاشوری واجاری، مهسا، قاسم نژاد، محمود، صبوری، عاطفه، و ابراهیمی، رضا. (1393). مطالعه همبستگی بین مقدار و نسبت عناصر معدنی میوه کیوی رقم ‘هایوارد’ در زمان برداشت با عمر پس از برداشت آن در باغ های کیوی شرق استان گیلان. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 4(13)، 87-100. SID. https://sid.ir/paper/487464/fa

    Vancouver: کپی

    عاشوری واجاری مهسا، قاسم نژاد محمود، صبوری عاطفه، ابراهیمی رضا. مطالعه همبستگی بین مقدار و نسبت عناصر معدنی میوه کیوی رقم ‘هایوارد’ در زمان برداشت با عمر پس از برداشت آن در باغ های کیوی شرق استان گیلان. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1393؛4(13):87-100. Available from: https://sid.ir/paper/487464/fa

    IEEE: کپی

    مهسا عاشوری واجاری، محمود قاسم نژاد، عاطفه صبوری، و رضا ابراهیمی، “مطالعه همبستگی بین مقدار و نسبت عناصر معدنی میوه کیوی رقم ‘هایوارد’ در زمان برداشت با عمر پس از برداشت آن در باغ های کیوی شرق استان گیلان،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 4، no. 13، pp. 87–100، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/487464/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button