Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,202
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

271
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های کیفی میوه کیوی رقم هایوارد برداشت شده از مناطق مختلف استان گیلان در طی دو ماه نگهداری در سردخانه

صفحات

 صفحه شروع 259 | صفحه پایان 264

چکیده

 عدم آگاهی صحیح از انتخاب مناسب ترین زمان برداشت کیوی در برخی از مناطق کشت وکار کیوی در استان گیلان, همچنین کوتاه بودن ماندگاری از مهمترین عوامل کاهش بازارپسندی و صادرات این میوه است. در این پژوهش, تاثیر کیفیت میوه در زمان برداشت بر عمر انبارمانی و ارزش غذایی میوه کیوی, رقم «هایوارد», بررسی گردید. میوه های مورد استفاده بر اساس عرف توسط کشاورزان هر منطقه که برداشت می شدند, تهیه و بلافاصله پس انتخاب میوه های سالم و یکنواخت در دمای 0.5 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد به مدت دو ماه انبار گردیدند. نتایج نشان داد که میوه های برداشت شده در اکثر مناطق, از حداقل شاخص بلوغ برداشت برخوردار نبوده و خیلی زود برداشت شده اند. تنها میوه های مناطقی که با میزان مواد جامد محلول (TSS) بالاتر برداشت شده بودند, به حداقل TSS قابل قبولی (بیش از 12.5 درصد) پس از انبارداری رسیدند, همچنین کاهش وزن کمتری (P<0.01) نسبت به میوه های سایر مناطق در طی انبارداری داشتند. کیفیت میوه ها در زمان برداشت و ضمن انبارداری به طور معنی داری تحت تاثیر TSS در زمان برداشت قرار دارد. میوه هایی که با TSS بالاتر برداشت شدند میزان ویتامین C, فنل کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی بالاتری در زمان برداشت و طی انبارداری نشان دادند. در مجموع, تاخیر در برداشت میوه کیوی در اکثر مناطق استان گیلان به جهت رسیدن به حداقل شاخص بلوغ برداشت, می تواند باعث بهبود کیفیت و طولانی شدن ماندگاری میوه گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عشورنژاد، مصطفی، قاسم نژاد، محمود، گرایلو، سمیه، و میرحسینی، سیدکامران. (1389). بررسی ویژگی های کیفی میوه کیوی رقم هایوارد برداشت شده از مناطق مختلف استان گیلان در طی دو ماه نگهداری در سردخانه. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 24(2)، 259-264. SID. https://sid.ir/paper/453176/fa

    Vancouver: کپی

    عشورنژاد مصطفی، قاسم نژاد محمود، گرایلو سمیه، میرحسینی سیدکامران. بررسی ویژگی های کیفی میوه کیوی رقم هایوارد برداشت شده از مناطق مختلف استان گیلان در طی دو ماه نگهداری در سردخانه. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1389؛24(2):259-264. Available from: https://sid.ir/paper/453176/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی عشورنژاد، محمود قاسم نژاد، سمیه گرایلو، و سیدکامران میرحسینی، “بررسی ویژگی های کیفی میوه کیوی رقم هایوارد برداشت شده از مناطق مختلف استان گیلان در طی دو ماه نگهداری در سردخانه،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 24، no. 2، pp. 259–264، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/453176/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا